Sfidare la adresa sistemului judiciar. 3 funcționari suspendați ai Primăriei Iași își continuă activitatea | Reporter de Iași

Data:

spot_img

Sfidare la adresa sistemului judiciar. 3 funcționari suspendați ai Primăriei Iași își continuă activitatea, răsfoind dosare la care nu ar trebui să mai aibă acces.

Trei dintre angajații Primăriei trimiși în judecată de procurorii DIICOT (Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism) pe 19 aprilie și, deci, suspendați de drept, au fost surprinși în mai multe rânduri în Primărie, la birourile lor de lucru.

Citește și: Lucian Bode a pierdut al doilea proces prin care încerca să scape de decizia de plagiat

Sunt fotografii recente, de zilele trecute, cu Andras Vartolomei Zlăvog, consilier, lucrând la fostul său calculator, cu Alexandru Mustiață (fost arhitect-șef), instrumentând dosare pe holuri și Cristina Oțeleanu, fosta șefă a Direcției Juridice, care vine în Primărie după terminarea programului.

Funcționarii au acum același statut ca oamenii de pe stradă

„E dublu ilegal. Prin trimiterea lor în judecată, acești funcționari au același statut în Primărie ca oamenii de pe stradă. Doi la mână: se încalcă Codul Administrativ privind confidențialitatea datelor și secretul de serviciu”, a spus o sursă, sub rezerva anonimatului.

Într-una dintre imaginile surprinse recent, Alexandru Mustiață, fostul arhitect șef, a fost fotografiat în holul de la Urbanism, răsfoind un dosar. Extrem de-atenți, îl ascultau Ioan Munteanu, noul arhitect șef (cel din stânga pozei) și Florin Pompas (în dreapta), adus în Primărie de Mustiață, cu rădăcini botoșănene ambii.

Citește și: Peste 600 de copii născuți de fete sub 15 ani, în 2023

„Am mai multe solicitări pe numele meu personal. Am fost ca solicitant. Am o lucrare pe care aș dori s-o fac în calitate de solicitant”, a declarat Alexandru Mustiață care a refuzat să precizeze în ce constă proiectul său personal.

Surse din administrația locală au afirmat pentru REPORTER DE IAȘI că acesta vine des și se implică în instrumentarea unor dosare de urbanism. 

Continuarea în Reporter de Iași

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(sursa foto: reporteris.ro)

spot_imgspot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related