SIBIU – Masca redevine obligatorie în întreg județul, de mâine, în stații pentru transportul în comun, piețe, târguri, bâlciuri, talciocuri, spațiile comerciale, mijloacele de transport în comun și la locul de muncă

Data:

Având în vedere situația epidemiologică înregistrată la nivelul județului Sibiu și propunerile formulate de Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției astăzi, 30 Septembrie a.c. a avut loc ședința Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Sibiu, în care a fost adoptată Hotărârea nr. 65 privind aprobarea măsurilor suplimentare care se aplică pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 la nivelul județului Sibiu, prin care se instituie începând cu data de 01.10.2021 ora 00:00, obligativitatea purtării măştii de protecţie, astfel încât să acopere nasul şi gura, în piețe, târguri, bâlciuri, talciocuri, stații pentru transportul în comun, spațiile comerciale, mijloacele de transport în comun și la locul de muncă în condițiile stabilite prin ordinul comun al ministrului sănătății și al ministrului afacerilor interne, emis în temeiul art.13 și al art.71 alin.(2) din Legea nr.55/2020, cu modificările și completările ulterioare.

Textul complet al hotărârii poate fi consultat pe site-ul Instituției Prefectului la secțiunea Activități – Situații de urgență.

https://sb.prefectura.mai.gov.ro/despre-noi/situatii-de-urgenta/ )

Reamintim cetățenilor că cea mai importantă armă pe care o avem în combaterea pandemiei cu virusul SARS-CoV-2 este adoptarea unui comportament responsabil la nivel individual prin respectarea măsurilor de protecție precum și vaccinarea.

Prin vaccinare împotriva Covid-19:

– se reduce riscul de infectare;

– se reduce riscul sever de boală;

– se reduce riscul de transmitere a virusului;

– se reduce considerabil riscul de spitalizare, evitând supraaglomerarea spitalelor;

– se reduce considerabil riscul de deces, titrează MESAGERUL DE SIBIU.

spot_imgspot_img
Mesagerul de Sibiu
Mesagerul de Sibiuhttps://www.mesageruldesibiu.ro
Mesagerul de Sibiu este un saptamanal generalist, cu orientare spre subiectele cu caracter comunitar. Lansat in 2011, ziarul apare in fiecare vineri, in format standard 12 pagini (din care 4 color), intr-un tiraj de 5.000 exemplare, distribuite in municipiul Sibiu, orasele si comunele importante din judet, la vanzarea prin chioscuri si prin abonamente. O parte importanta a tirajului o constituie abonamentele contractate cu societati comerciale, institutii si persoane fizice. Editia online, accesibila pe www.mesageruldesibiu.ro, este actualizata de mai multe ori pe zi cu stiri de ultima ora si pune accent pe continutul multimedia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Firma care trebuia să păzească Complexul Energetic Valea Jiului a plecat

Firma care trebuia să păzească Complexul Energetic Valea Jiului...

Magazinele nu vor fi închise în weekend. Decizia lui Ciolacu

Magazinele nu vor fi închise în weekend, a declarat...