Recomandări pentru petrecerea timpului liber în Sibiu | Mesagerul de Sibiu

Data:

spot_img

Recomandări pentru petrecerea timpului liber în Sibiu. Se anunță o vară indiană în inima Transilvaniei, cu temperaturi blânde – numai bune pentru a petrece timpul în aer liber.

Tendințele acestui sezon includ turismul alternativ, bun pentru vizitatori, dar și pentru comunitățile de aici; activitățile care bucură simțurile și locurile în care ritmul domol calmează orice sistem nervos.

Bine ați venit în Județul Sibiu! Asociația Județeană de Turism Sibiu vă face câteva recomandări de timp liber pentru a vă simți de-ai locului.

Cele mai bine păstrate secrete ale localnicilor sunt piețele locale, doldora în această perioadă de fructe, legume, miere, brânzeturi și alte bunătăți produse în zonă.

Se recomandă deplasarea pe jos sau cu bicicleta

Printre cele cu program zilnic se numără Piața Agroalimentară Cibin, Piața Rahovei și Piața Vasile Aaron, iar printre cele cu program dedicat avem Vinerea Verde (organizată în zilele de vineri, între orele 08-14, în Piața Huet) și Piața Volantă Transilvania (organizată în fiecare sâmbătă, între orele 08-14).

Citește și: Gimnasta Ana Bărbosu a primit medalia de bronz câștigată la Jocurile Olimpice de la Paris, în urma deciziei TAS

Deplasarea dintr-o parte în alta a orașului este mult mai plăcută atunci când o faci pe jos sau cu bicicleta, te simți parte din poveste și ai timp să observi detaliile vizibile în mod normal doar sibienilor.

Cum ar fi stolurile de pescăruși, acoperișurile care te privesc curioase, Parcul Sub Arini – singurul parc din țară ale cărui alei se continuă cu o zonă forestieră ce urcă până în munți, sau aleile de pe malul râului Cibin – unde poți observa castorii blănoși.

„Il dolce far niente”

În prezent, ai la dispoziție 640 de biciclete distribuite în 57 de stații amplasate în întreg orașul, pe care le poți închiria prin app-ul PBSC.

Citește și: Foști oficiali americani din armată cer președintelui Biden schimbarea politicii SUA față de Ucraina

Au știut italienii ce vorbesc atunci când au lansat expresia “il dolce far niente”, iar această filozofie poate fi un stil de viață – sau măcar unul de vacanță. Sunt multe atracții în Sibiu, iar numărul evenimentelor și al activităților poate deveni copleșitor.

Continuarea în Mesagerul de Sibiu

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(sursa foto: mesageruldesibiu.ro/ Gabriela Cuzepan)

spot_imgspot_img
Mesagerul de Sibiu
Mesagerul de Sibiuhttps://www.mesageruldesibiu.ro
Mesagerul de Sibiu este un saptamanal generalist, cu orientare spre subiectele cu caracter comunitar. Lansat in 2011, ziarul apare in fiecare vineri, in format standard 12 pagini (din care 4 color), intr-un tiraj de 5.000 exemplare, distribuite in municipiul Sibiu, orasele si comunele importante din judet, la vanzarea prin chioscuri si prin abonamente. O parte importanta a tirajului o constituie abonamentele contractate cu societati comerciale, institutii si persoane fizice. Editia online, accesibila pe www.mesageruldesibiu.ro, este actualizata de mai multe ori pe zi cu stiri de ultima ora si pune accent pe continutul multimedia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Procuroarea Felicia Popovici revine la șefia DNA Oradea | Bihoreanul

Procuroarea Felicia Popovici revine la conducerea Serviciului Teritorial Oradea...