Sibiul ocupă locul șase în clasamentul național la promovarea bacalaureatului | Mesagerul de Sibiu

Data:

spot_img

Sibiul ocupă locul șase în clasamentul național la promovarea bacalaureatului, după finalizarea ambelor sesiuni. Rata de promovare (înregistrată la sesiunea august 2024) este de 32,2%, la nivel național.

La nivelul județului Sibiu, după rezolvarea contestațiilor, 158 elevi (32,4% – mai mult cu 2,1% față de procentul de promovare înainte de depunerea contestațiilor – 30,3%) au obținut o medie de cel puțin 6, iar 330 elevi (67,6%) au obținut o medie sub nota 6, (din care 82 elevi au obținut medii între 5 – 5,98, media minimă de promovare fiind 6). La examenul de Bacalaureat, sesiunea august-septembrie 2023 rata de promovare a fost de 35,4% (179 elevi), sesiunea august-septembrie 2022 rata de promovare a fost de 38,8% (188 elevi), sesiunea august-septembrie 2021 rata de promovare a fost de 32,9% (185 elevi), sesiunea august-septembrie 2020, rata de promovare a fost de 30,4% (164 elevi), iar în sesiunea august-septembrie 2019, rata de promovare a fost de 30,6% (173 elevi).

Numărul unităților de învățământ în care niciun elev nu a promovat examenul de Bacalaureat în sesiunea august 2024, după rezolvarea contestațiilor, a rămas același (6 – Colegiul Național „Octavian Goga” Sibiu, Liceul Tehnologic Cisnădie, Liceul Tehnologic Mârșa, Liceul Tehnologic „Stănescu Valerian” Târnava, Liceul Teoretic „Constantin Noica” Sibiu și Liceul Teoretic „Gustav Gündisch” Cisnădie), iar numărul unităților de învățământ cu procent de promovare de 100% a rămas același (3 – Colegiul Național „Gheorghe Lazăr” Sibiu, Colegiul Național „Samuel von Brukenthal” Sibiu și Colegiul Național Pedagogic „Andrei Șaguna” Sibiu).

Continuarea, în Mesageruldesibiu.ro

Citește și: De ce prea multă dragoste te separă?

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Pexels.com)

spot_imgspot_img
Mesagerul de Sibiu
Mesagerul de Sibiuhttps://www.mesageruldesibiu.ro
Mesagerul de Sibiu este un saptamanal generalist, cu orientare spre subiectele cu caracter comunitar. Lansat in 2011, ziarul apare in fiecare vineri, in format standard 12 pagini (din care 4 color), intr-un tiraj de 5.000 exemplare, distribuite in municipiul Sibiu, orasele si comunele importante din judet, la vanzarea prin chioscuri si prin abonamente. O parte importanta a tirajului o constituie abonamentele contractate cu societati comerciale, institutii si persoane fizice. Editia online, accesibila pe www.mesageruldesibiu.ro, este actualizata de mai multe ori pe zi cu stiri de ultima ora si pune accent pe continutul multimedia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Prefectul județului Galați cere avizul pentru declararea stării de alertă

Prefectul județului Galați, Andreea-Anamaria Naggar, a solicitat ministrului Afacerilor...

Subsolul Spitalului de Recuperare „Sfântul Gheorghe” din municipiul Botoşani, inundat în urma ploilor torențiale

Subsolul Spitalului de Recuperare „Sfântul Gheorghe” din municipiul Botoşani...

Situația rămâne critică în județul Galați. Intervenții în zeci de localități | Viața Liberă

Situația rămâne critică în județul Galați. Autoritățile intervin în...