sâmbătă, 31 iulie 2021
AcasăNewsletterSimbolul generației Phoenix, ca după război. Ce s-a întâmplat cu terasa Flora...

Simbolul generației Phoenix, ca după război. Ce s-a întâmplat cu terasa Flora de pe malul Begăi?

Ultimul an a însemnat degradarea aproape totală a restaurantului-terasă Flora, situat pe malul Begăi din Timișoara. Loc de referință pentru tinerii iubitori de muzică în anii 60-80, Flora a fost închis din cauza restricțiilor generate de pandemie, iar oamenii străzii care au pătruns în spațiu au produs mari distrugeri. Acum, clădirea este sub lucrări de conservare.

Construită în 1967 ca pavilion pentru expoziția floristică „Flora”, terasa-cofetărie de pe malul Begăi a fost locul cu care tinerii vremii s-au identificat rapid, locul preferat de artiști pentru întâlniri, mai cu seamă de muzicieni.

„Flora a fost o prezență incalculabilă în tot ceea ce a însemnat spiritul oamenilor tineri din anii 60 și 70 ai Timișoarei. Flora a fost locul în care se întâlneau muzicienii tineri. Eu locuiam pe strada Caraiman. Țin minte că venea de pe Gheorghe Doja, treceau pe lângă parcul Plevnei Phoenixii. Ne uitam la ei ca la Dumnezei. Treceau și se duceau la Flora, acolo serveau o cafea, se cânta în parcul de la Flora, era ceva extraordinar.”, își amintește Ilie Stepan, liderul trupei Pro Musica.

După 1990, Flora s-a transformat în restaurant, iar anul trecut, din cauza restricțiilor, chiriașul spațiului a închis localul. Au pătruns înăuntru oameni ai străzii, spune consilierul local Ștefan Sandu, și au distrus locul.

Express de Banathttps://expressdebanat.ro/
Cotidianul online Express de Banat ce a apărut pe piața media la 15 noiembrie 2011, redă în timp real ceea ce se petrece în județul Caraș-Severin și Timiș, dar prezintă și povești de viață, performanțe sportive sau subiecte controversate, care stârnesc reacții numeroase din partea cititorilor. Express de Banat se adresează totodată mediului de afaceri, fiind aduse în atenția publicului business-uri de succes sau oportunități de afaceri. Într-o eră a internetului, promovarea produselor și serviciilor dumneavoastră pe site-ul Express de Banat înseamnă garantarea unor clienți noi și menținerea companiei în prim plan.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE