luni, 24 ianuarie 2022
AcasăNewsletterSingurul supraviețuitor al incendiului de la Piatra Neamț s-a întors acasă după...

Singurul supraviețuitor al incendiului de la Piatra Neamț s-a întors acasă după aproape o lună de spitalizare

Singurul pacient din cei șapte care au fost transferați la Iași în urma incendiului de la Piatra Neamț a fost externat și s-a întors acasă, alături de familia sa după aproape o lună de la tragedie.

Din cei șapte pacienți care au fost transferați la jumătatea lunii noiembrie în județul Iași, șase au fost internați la spitalul mobil de la Lețcani, la secția exterioară a Spitalului de Boli Infecțioase, iar unul la Spitalul Municipal din Pașcani, toți având nevoie de internare și tratament în Anestezie și Terapie Intensivă.

Bărbatul în vârstă de 74 de ani a fost singurul care a reușit să lupte cu boala, deși atunci când a fost transferat la Spitalul mobil de la Lețcani era într-o stare foarte gravă.

„Pacientul a ajuns intubat, ventilat mecanic, comatos, cu disfuncție multiplă de organ, ulterior starea sa de sănătate s-a îmbunătățit. Am putut să îl detubăm și a avut o evolulție favorabilă astfel încât la trei săptămâni a putut fi mutat la Spitalul de Boli Infecțioase pentru a fi ținut sub supraveghere încă două săptămâni și apoi externat către Neamț. În momentul externării, starea pacientului era bună, cu saturație 96%, conștient, cooperant, se alimenta singur, adică o stare normală. Din fericire, pacientul s-a întors acasă, sănătos”, a declarat dr. Florin Roșu, managerul Spitalului de Boli Infecțioase „Sf. Parascheva” din Iași. Toți cei șapte pacienți care au fost transferați erau infectați cu SARS-CoV-2 și aveau și alte afecțiuni cronice. Incendiul de la Piatra Neamț a luat viața a 16 pacienți, zece s-au stins în momentul incendiului, iar șase în spitalele din județul Iași.

Mădălina Olariu
Mădălina Olariu este reporter responsabil de domeniul „Sănătate” la Ziarul de Iași, care acoperă activitatea spitalelor din Iași, cât și a instituțiilor locale cu implicații în aceste domenii.A făcut parte timp de opt ani din redacția revistei Opinia Studențească, unde a fost reporter, șef de departament și secretar general de redacție, fiind responsabilă de identificarea de noi subiecte, redactarea și editarea știrilor, reportajelor, interviurilor sau ale altor cronici, precum și de coordonarea activităților reporterilor redacției.Totodată, este licențiată în jurnalism și științe ale comunicării la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, având și un master în tehnici de producție editorială în presa scrisă, audiovizual și multimedia.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE