Sistemul sanitar ieșean, deficit sever de personal | Ziarul de Iași 

Data:

spot_img

Sistemul sanitar ieșean, deficit sever de personal, aceasta este principala problemă cu care se confruntă sistemul, având drept consecință suprasolicitarea angajaților.

În prezent, cea mai acută problemă pentru membrii Sanitas nu mai este legată de așteptarea creșterilor salariale, ci de deficitul sever de personal, în special de personal auxiliar.

Din acest motiv, angajații din sistemul sanitar înregistrează un număr mare de ore suplimentare care nu pot fi remunerate. În plus, până în prezent, aceștia nu au primit niciun voucher de vacanță.

La începutul anului, Sanitas aproape că a declanșat un conflict de muncă, strângând semnături și parcurgând toate etapele necesare.

Citește și: Familia Vicol – Ciorbă a vândut un ceas cu aproape 1 milion de lei

În cele din urmă, guvernanții au fost receptivi la cererile lor, iar Sanitas a obținut Ordonanța 19, care prevedea creșteri consistente la 1 martie și 1 iunie.

Lipsa de personal, cea mai mare problemă din sistemul sanitar

Astfel, angajații din sistemul sanitar se pregătesc să primească pe 15 iulie a doua tranșă de creșteri salariale pentru toate categoriile de angajați, inclusiv pentru asistenții medicali, care nu au mai beneficiat de nicio creștere din 2018.

„Cea mai mare problemă care persistă în sistemul sanitar este lipsa de personal. Chiar astăzi am avut discuții cu personalul auxiliar, mai exact cu infirmierele din câteva secții, care au reclamat faptul că, într-o secție cu 70 de paturi, din cele 17 infirmiere, doar 12 sunt active.

Cinci dintre ele nu sunt disponibile pentru că două sunt în concediu medical, două în concediu de odihnă și urmează să se pensioneze, iar una este în concediu de creștere a copilului.

Citește și: Magnatul Puiu Popoviciu achitat după rejudecare: „Fapta nu există”

În acest ritm, infirmierele rămase nu mai pot face față, și au perfectă dreptate”, ne-a declarat  Iulian Cozianu, președinte Sanitas Iași.

Președintele Sanitas Iași a explicat că posturile vacante din anii trecuți pot fi ocupate doar prin memorandum și hotărâre de guvern.

Continuarea în Ziarul de Iași

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(sursa foto: pixabay.com /  vitalworks)

spot_imgspot_img
Ziarul de Iași
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related