Site-ul daredeseama.ro, fondat de jurnalistul Bogdan Groşereanu, în reţeaua PRESShub

Data:

spot_img

Site-ul daredeseama.ro, publicație fondată de Bogdan Groşereanu, jurnalist cu peste 20 de ani experienţă, a intrat recent în reţeaua PRESShub, o platformă de exprimare liberă a ziariștilor din presa centrală și locală care aleg să se pună în serviciul public, promovând excelența în jurnalism.

PRESShub va prelua articole relevante de pe site-ul daredeseama.ro, iar acesta va promova la rândul său materialele de presă realizate de jurnaliștii PRESShub. Unele subiecte vor fi lucrate în comun, iar altele vor fi scrise de Bogdan Groşereanu exclusiv pentru PRESShub.

Potrivit Pagina de Media, publicaţia daredeseama.ro (proiect de informare şi educare în diverse domenii) s-a lansat în 2019, la Craiova şi este gestionat prin Asociaţia Centrul de Analize şi Strategii Comunicaţionale – CASCOM.

Absolvent de Jurnalism, Bogdan Groşereanu a lucrat la Gazeta de Sud (Craiova) şi a avut colaborări cu România Liberă, RFI şi România Curată. A trecut pentru o perioadă în audio-vizual, ca realizator şi producător de emisiuni radio şi tv.

Din 2020, a început colaborarea cu Libertatea, iar din 2022 s-a alăturat echipei RISE Project. A scris anchete despre afaceri imobiliare, corupţia din administraţie şi crima organizată.

În 2023, a realizat în Gazeta Sporturilor un serial de dezvăluiri despre clubul de fotbal Universitatea Craiova, legat de disputa pe palmares între CSU şi FCU – cele două echipe care activează în prima ligă din România.

Bogdan Groşereanu mai colaborează şi cu site-ul de investigaţii Context.

„Am lucrat aproape 20 de ani în presa locală, la Craiova (Gazeta de Sud). În 2020, am venit în București, la Libertatea. Din 2022, colaborez cu Rise Project, iar de anul trecut și cu Context. M-am alăturat proiectului Presshub din august 2024. Site-ul daredeseama.ro se vrea și o școală pentru jurnaliști la început de drum sau persoane interesate să afle cum se verifică o informație și cum se scrie o știre. Îmi doresc o presă locală puternică și independentă, deoarece regiuni întregi din România au devenit deșert informațional. Cred că putem face asta numai intr-o rețea de site -uri locale independente, apropiate de comunitățile locale și susținute direct de către cititori”, spune Bogdan Groşereanu.

Citește și: De ce evită unii procurori să confiște camioanele care transportă lemn ilegal

Despre PRESShub

PRESShub, rețea inovatoare și independentă de presă creată de Freedom House România, este o platformă de exprimare liberă a ziariștilor din presa centrală și locală care aleg să se pună în serviciul public, promovând excelența în jurnalism.

În același timp, PRESShub își propune să devină un centru de resurse pentru jurnaliști, un instrument care să contribuie la profesionalizarea comunității jurnalistice.

A coagulat inițial 20 de publicații, crescând la 40 de publicații independente locale și naționale în 2022. PRESShub este, astăzi, cea mai răspândită rețea de presă, acoperind peste 70% din teritoriul României.

Atenția PRESShub este îndreptată în special spre protecția drepturilor omului, în proiecte precum „Stop AT, The Human Trafficking Awareness Campaign” sau „Jurnaliştii împotriva crimei organizate”, anticorupție și bună guvernare, așa că am dedicat o întreagă categorie pe site numită Justiție, avem și o secțiune dedicată jurnalismului de investigație.

De asemenea, suntem preocupați de protecția democrației și suntem interesați să luptăm împotriva știrilor false, a propagandei și a manipulării prin intermediul mass-media și al rețelelor sociale. De-a lungul anilor, am avut proiecte precum „Fact not fake”, „The Lie Detector” sau „No Hate”.

PRESShub a dedicat o secțiune pentru românii din străinătate (Diaspora) și pentru a reconecta cu cei care au reușit în alte țări (proiectul „Connecto”).

Totodată, PRESShub își propune să devină un centru de resurse pentru ziariști, un instrument care să contribuie la profesionalizarea breslei.

Citește și: Director la Sf Pantelimon despre angajatele care au sesizat procuratura: „În fiecare zi în care profesează, defăimează ireversibil imaginea profesională a medicilor din întreaga țară”

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Bogdan Groşereanu / Facebook)

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Un TIR încărcat cu electrocasnice a luat foc şi a ars complet în Vama Nădlac II

Un TIR încărcat cu electrocasnice a luat foc şi...

Geoparcul UNESCO Ţara Haţegului: Arta şi ştiinţa se întâlnesc în proiectul ”The Big Green”

Proiectul european „The Big Green” (TBG), care aduce împreună...

Expert Forum a lansat platforma votcorect.ro pentru alegerile prezidențiale și parlamentare din 2024

Expert Forum (EFOR) a lansat platforma votcorect.ro pentru alegerile...

Incendiu la Parlament. Vinovatul este căutat de polițiști

Incendiu la Parlament. Vinovatul este căutat de polițiști, acesta...