sâmbătă, 28 mai 2022
AcasăNewsletterSituaţie fără precedent în spitalele din Iasi: „Nu vă primim. Este dramatic....

Situaţie fără precedent în spitalele din Iasi: „Nu vă primim. Este dramatic. Nu avem locuri”

Acesta este răspunsul pe care îl primesc de la spitalele din Iaşi medicii din judeţele vecine care caută cu disperare un pat liber ATI pentru pacienţi în stare gravă. Aseară la închiderea ediţiei un singur loc era disponibil în tot Iaşul la terapie intensivă Covid. De ieri, Iaşul nu mai primeşte niciun infectat din afara judeţului.

Presiunea devine din ce în ce mai mare, mai ales că Iaşul, centru universitar şi regional, deservea până nu demult toate judeţele din Regiunea Nord-Est. În ultima perioadă, au existat apeluri disperate de la spitalele din judeţele vecine pentru transferul unor pacienţi la Terapie Intensivă. „Nu avem cum să primim acum. Este dramatic, dar NU avem locuri!”, a spus prof.dr. Carmen Dorobăţ, managerul Spitalului de Boli Infecţioase “Sfânta Parascheva”.

Ieri-dimineaţă, la Spitalul de Boli Infecţioase mai erau libere 13 paturi doar în zona de confirmaţi. Până seara, situaţia s-a schimbat: mai puţine locuri, mai mulţi confirmaţi. La Compartimentul de ATI, în schimb, niciun pat disponibil din cele nouă, în ultimele 24 de ore. „În momentul de faţă, din punctul de vedere al Terapiei Intensive, nici nu se pune problema să putem primi vreun transfer, nici de la un alt spital din Iaşi, dar nici de la spitalele din judeţele vecine. Este dramatic dar nu sunt locuri, nu avem”, a subliniat Carmen Dorobăţ. Situaţia critică de la Iaşi se răsfrânge şi asupra spitalelor din Moldova. Ieri, conducerea Spitalului Judeţean Suceava, care are doar cinci paturi de ATI, căuta disperată un loc la unităţile medicale din regiune pentru un bărbat de 54 de ani, diabetic, în stare foarte gravă şi confirmat cu COVID-19.

Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE