miercuri, 27 octombrie 2021
AcasăNewsletterSlujbă în pandemie. Sute de persoane au participat la hramul unei biserici...

Slujbă în pandemie. Sute de persoane au participat la hramul unei biserici din Botoșani

Sute de botoşăneni au participat astăzi, 21 noiembrie, la slujba oficiată la Biserica Vovidenia, cu prilejul hramului.

Deşi a fost foarte frig, credinţa a învins şi de această dată. Credincioşi de toate vârstele au fost la slujbă pentru a se ruga la Maica Domnului să-i ajute să depăşească aceste vremuri tulburi. Sfintele moaşte aflate în patrimoniul bisericii au fost scoase în curtea bisericii, spre închinare.

Atmosfera a fost înălţătoare, credincioşii şi preoţii rugându-se împreună şi dând slavă lui Dumnezeu şi Maicii Domnului şi rugându-i să scape lumea de pericolul reprezentant de această pandemie.

Preotul Partenie Apostoaie a arătat că sărbătoarea de astăzi ne provoacă, ne ridică multe teme, multe idei la care să cugetăm.

„Să ne înveşmântăm minţile, dar mai ales să ne întărim voinţa în aşa fel încât viaţa noastră să fie asemenea celei pe care astăzi o cinstim şi anume Maica Domnului şi Mântuitorului nostru Iisus Hristos.

Despre Maica Domnului care ne este cea mai frumoasă, cea mai puternică făptură omenească pe care a plămădit-o pământul, cea care stă lângă Sfânta Treime, bucurându-se de Dumnezeu şi ducând rugăciunile noastre la tronul sfânt, deci despre Maica Domnului s-au spus şi se vor spune multe cuvinte… Toată viaţa Maicii Domnului nu a fost altceva decât o jertfă”, a declarat preotul.

Stefan Josan
Ștefan Josan este expert în relații internaționale și afaceri europene. Stefan a lucrat la Parlamentul European, Centrul Martens pentru Studii Europene și OSCE/ODIHR. În prezent, Stefan ocupă funcția de coordonator de proiecte la Freedom House Romania. Este absolvent de Relații Internaționale și Studii Europene al Colegiului Europei și al Universității Babeș-Bolyai.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE