Șmecherul și fraierul…pe bani publici

“S-au întâlnit şmecherul cu fraierul”, ar putea fi actualizarea unei expresii mult mai folosite: “s-au găsit hoţul cu prostul”. Pentru că îmi place să cred că nu-i vorba de hoţie, ci de şmecherie. Nu ştiu alţii cum sunt, dar eu mă simt păcălită atunci când lucrări despre care scriu de multă vreme se tot prelungesc, se scumpesc, cer lucrări suplimentare, ori rămân într-o fază mai degrabă neterminată decât finalizată. Mă tot întreb de ce apar asemenea “surprize”. De ce nu putea fi totul prevăzut de la bun început? Cine a greşit, unde şi de ce? Cine îl va trage la răspundere şi cum?

Iată, de pildă, Plaja “Dunărea”, care în această vară ar trebui să-şi deschidă porţile – dacă restricţiile ne vor permite şi mai ales dacă lucrările vor fi gata, are nevoie de lucrări suplimentare. O să-mi spuneţi că sunt cârcotaşă, că autorităţile iau măsuri pentru ca gălăţenii că se poată bucura şi în anotimpul friguros de piscine! Da, dar sunt necesare şi lucrări pentru creşterea gradului de securitate în exploatare. Pentru că, printre altele, terenul este instabil, de aceea sunt necesare intervenţii suplimentare de fundare, modificarea arhitecturii unuia dintre tobogane, a traseului reţelei de canalizare şi o alimentare electrică de rezervă… În fond, e licitaţie pentru un contract 1,8 milioane de lei, supliment la alt contract în derulare de 19,5 milioane de lei fără TVA.

Amintiţi-vă de la ce preţ a plecat parcarea multietajată din Mazepa – 9,4 milioane de lei cu TVA, cât era valoarea contractului iniţial pentru proiectarea şi construcţia parcării propriu-zise – şi la cât a ajuns costul final: 14,5 milioane de lei cu TVA, suma incluzând dotările, îmbunătățirea terenului de fundație și devierea rețelelor. Cam scump, aş zice eu…

Citește articolul complet pe viata-libera.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Alte articole din aceeași categorie

Advertismentspot_img

Cele mai recente articole

Slujbă de Înviere, pe scenă, în Piața Sfatului din Brașov

Pentru a evita aglomerația, lăcașele de cult vor amenaja din timp, în afara clădirilor, mai multe puncte de distribuire a "paștilor" în pachete/punguțe de unică folosință, închise.

O victorie aliată cât o zdrobitoare înfrângere comună

Se bucură mulți de ”victoria” alianței PNL și USR PLUS, care s-au înțeles să continue coaliția. Ar fi fost decizia rațională, cred nu puțini....

POIM: Alte 10 contracte, în valoare de 146 milioane lei, pentru spitale și centre sociale

Institutul Național de Neurologie și Boli Neurovasculare din București este beneficiarul celui mai mare contract semnat în aceste zile.