Soacra primarului din Baia Mare, Cătălin Cherecheș, ar fi fost prinsă în flagrant, miercuri după amiază, la Cluj, în timp ce intermedia o mită pentru judecătoarea care urma să pronunțe sentința definitivă într-un dosar de corupție la Curtea de Apel Cluj, au declarat pentru G4Media.ro surse judiciare.
Soacra lui Cherecheș ar fi discutat cu mama judecătoarei, pe care o cunoștea, căreia i-ar fi promis o sumă de bani pentru a obtine o condamnare mai blândă pentru fiul ei.
Potrivit G4Media.ro, Cherecheș a fost trimis în judecată de DNA în anul 2016, într-un dosar în care este acuzat de luare de mită. El fost condamnat în februarie 2022 de Tribunalul Cluj la cinci ani de închisoare pentru luare de mită în formă continuată și interzicerea pe o durată de patru ani a dreptului de a candida și de a fi ales și de a ocupa o funcție publică.
Curtea de Apel Cluj urma să pronunțe o sennță în acest dosar la data de 24 noiembrie.
Citește și: Reorganizarea IPJ Constanța după tragedia de la 2 Mai, finalizată. Ce conține proiectul lui Predoiu
De ce a fost condamnat Cătălin Cherecheș
Cătălin Cherecheș a fost trimis în judecată de către DNA în 2018, sub acuzația că a primit bani de la doi oameni de afaceri pentru a elibera o autorizaţie de acces a autovehiculelor de mare tonaj în Baia Mare. Cherecheș ar mai fi minţit în declaraţia de avere şi ar fi oferit mită unui partid politic, pentru ca simpatizanţii acestuia să îl voteze la alegerile locale din 2012.
150 de mii de euro şi 12 mii de lei ar fi primit Cătălin Cherecheş de la doi oameni de afaceri în anul 2013, pentru a elibera o autorizaţie de acces a maşinilor de mare tonaj din oraş. Mita, spun procurorii anticorupţie, ar fi fost disimulată sub forma unor sponsorizări acordate Primăriei Baia Mare şi clubului municipal de handbal.
„Condamnă inculpatul C.C. – la pedeapsa de 5 (cinci) ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită în formă continuată. (…)
Interzice inculpatului exercitarea, pe o durată de 4 ani, cu titlu de pedeapsă complementară, începând cu data executării sau considerării ca executate a pedepsei principale, a următoarelor drepturi: de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice; de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat; de a ocupa funcţia de primar. (…)
Interzice inculpatului exercitarea, cu titlu de pedeapsă accesorie, începând cu data rămânerii definitive a prezentei hotărâri până la data executării sau considerării ca executate a pedepsei principale, a aceloraşi drepturi a căror exercitare a fost interzisă cu titlu de pedeapsă complementară”, se arată în sentinţa publicată pe site-ul Tribunalului Cluj”, se arată în sentința Tribunalului Cluj.
I s-a scăzut cât a fost arestat preventiv
De asemenea, magistraţii au mai hotărât scăderea din pedeapsa de 5 ani închisoare, perioada arestării preventive, respectiv a arestului la domiciliu, executate de primar în 2016.
În continuare, este dispusă menţinerea sechestrului asigurător pentru un Porsche Cayenne S 9PA EL 22, a unui teren intravilan în suprafaţă de 74 mp, din Municipiul Baia Mare, până la concurenţa sumei de 65.000 lei şi 5.000 euro cu privire la care s-a dispus confiscarea specială.
Urmăriți PressHUB și pe Google News!
(Sursa foto: Facebook / Cătălin Cherecheș)