Software-ul controversat folosit de Simion în campania sa propagandistică | Aktual24

Data:

spot_img

Software-ul controversat folosit de Simion în campania sa propagandistică „Apartamente la 35.000 de euro”.

Programul este un software de tipul „nation builder” care a fost utilizat și de Cambridge Analytica pentru culegerea de date personale, au declarat surse oficiale penru aktual24.ro.

Echipa lui Simion folosește acest program de colectare a datelor personale încă din 2020. Deja, baza a fost folosită pentru a-i asalta pe români cu mesaje pe WhatsApp.

În anii 2010, date cu caracter personal aparținând a milioane de utilizatori Facebook au fost colectate fără consimțământul acestora de către firma britanică de consultanță Cambridge Analytica, cu scopul de a fi utilizate pentru publicitate politică.

Citește și: Cu 4 voturi la 1, procurorii din CSM au fost de acord cu rezultatul pseudo-concursului pentru inspectorii judiciari

Cambridge Analytica, acuzată că a manipulat referendumul pentru Brexit

Au fost colecate datele a până la 87 de milioane de profiluri Facebook. Cambridge Analytica a folosit datele pentru a oferi asistență analitică campaniilor prezidențiale din 2016 ale lui Ted Cruz și Donald Trump.

Cambridge Analytica a fost, de asemenea, acuzată că a manipulat referendumul pentru Brexit.

Alexandru Muraru, președintele PNL Iași, a anunțat joi că „am sesizat oficial Procurorul General privind faptele de înșelăciune ale AUR în legătură cu contractul pe care românii îl semnează și „colectarea frauduloasă de date cu caracter personal”.

Citește și: Tribunalul Iași a decis că onoarea fostului rector și ministru Tudorel Toader face 10.000 de lei. El ceruse 2 milioane

„Am solicitat astăzi Procurorului General să dispună începerea urmăririi penale împotriva lui George Simion pentru infracțiunea de înșelăciune și să ia toate măsurile legale necesare pentru protejarea cetățenilor români și pentru sancționarea celor care se fac vinovați de această înșelăciune.

În acest caz, George Simion a indus în eroare cetățenii români, promitandu-le beneficii financiare și locative fictive în schimbul datelor lor personale care ulterior vor fi folosite pentru strângerea de semnături în vederea candidaturii la alegerile prezidențiale”, a declarat deputatul Alexandru Muraru.

Continuarea în Aktual24

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(sursa foto: aktual24.ro)

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

USR va candida pe liste proprii la următoarele alegeri

USR va candida pe liste proprii la următoarele alegeri,...

Statele Unite au început să blocheze site-uri false care răspândesc propagandă rusă

Guvernul american a blocat 32 de site-uri false care...

Cum ajung banii rusești să influențeze alegerile din SUA

Procurorii din Statele Unite au pus sub acuzare doi...

Ramona Strugariu răspunde speculațiilor: „REPER nu a bătut la uşa nimănui”

Ramona Strugariu răspunde speculațiilor: „REPER nu a bătut la...