duminică, 22 mai 2022
AcasăNewsletterSoftware unic în țară, dezvoltat la Centrul OncoGen din Timișoara

Software unic în țară, dezvoltat la Centrul OncoGen din Timișoara

Cercetătorii de la Centrul OncoGen din Timișoara dezvoltă un software, unic în țară, dedicat diagnosticului și tratamentului pacienților bolnavi de cancer. Dezvoltarea acestei noi metode de diagnostic face parte dintr-o serie de activități pe care angajații centrului le derulează și în parteneriat cu Spitalul Județean din Reșița, în cadrul unui proiect strategic.


Este vorba despre „Inițiativă Comună România-Serbia împotriva cancerului în regiunea transfrontalieră: îmbunătățirea diagnosticului și tratamentului tumorilor maligne”, pe scurt ROSECAN.

Noua metodă propusă reprezintă un pas important în implementarea conceptului de medicină personalizată în România.

„Noutatea absolută pentru medicina din regiunea noastră o constituie dezvoltarea la OncoGen a unui sistem computerizat, care să ajute medicii oncologi să pună un diagnostic cât mai precis de cancer și să ia decizia terapeutică cea mai bună pentru fiecare pacient. Instrumentul Software Expert, unic în țară, va permite integrarea parametrilor clinici imunologici și moleculari, obținuți prin secvențiere, în vederea unui diagnostic personalizat al tumorilor solide. Astfel, proiectul ROSECAN propune o metodă diagnostică eficientă, din punct de vedere al costurilor, care va necesita timpi de lucru mai mici și va include mai mulți parametri față de procedurile curente”, a transmis Prof. Dr. Carmen Panaitescu, coordonator adjunct OncoGen.

Express de Banathttps://expressdebanat.ro/
Cotidianul online Express de Banat ce a apărut pe piața media la 15 noiembrie 2011, redă în timp real ceea ce se petrece în județul Caraș-Severin și Timiș, dar prezintă și povești de viață, performanțe sportive sau subiecte controversate, care stârnesc reacții numeroase din partea cititorilor. Express de Banat se adresează totodată mediului de afaceri, fiind aduse în atenția publicului business-uri de succes sau oportunități de afaceri. Într-o eră a internetului, promovarea produselor și serviciilor dumneavoastră pe site-ul Express de Banat înseamnă garantarea unor clienți noi și menținerea companiei în prim plan.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE