duminică, 29 mai 2022
AcasăLa ziActualitateSoldați anti-cancer: Un cuplu de orădeni au înființat o asociație pentru a...

Soldați anti-cancer: Un cuplu de orădeni au înființat o asociație pentru a veni în ajutorul bolnavilor

Vorbim rar despre el, poate şi de frică, dar se află printre noi. Nu-l vedem, dar e puternic şi dureros. Şi ucide. Tot mai mulţi bihoreni se îmbolnăvesc de cancer şi, odată diagnosticaţi, nu se confruntă doar cu boala, ci şi cu depresia. Majoritatea devin tăcuţi, se izolează şi îşi aşteaptă sfârşitul în suferinţă şi neputinţă.

„O groază de pacienţi oncologici ajung să moară din cauza depresiei, fără ca tratamentul să ajungă să-şi facă efectul”, spune Alina Dascăl, soţia unui orădean care învins cancerul. Recent, cei doi au pus bazele unei asociaţii menite să informeze populaţia sănătoasă, dar şi să ajute bolnavii prin diverse activităţi care să-i ţină combativi şi optimişti.

Rapid şi crunt…

Boala a lovit în familia Dascăl când viaţa părea perfectă. „În 2019 ajunsesem la starea materială pe care ne-o doream. Cu doi copii iubitori, două animale de companie, un apartament şi o casă la ţară, viaţa noastră era aşa cum visam”, povesteşte Alina. Într-o zi de vară, însă, Sandu a ajuns de la muncă mai obosit ca niciodată. „Ceva se întâmplă cu mine. Am un ganglion mărit la gât, cu un aspect care nu mi se pare OK”, i-a spus el soţiei.

Citește articolul integral în Bihoreanul

Bihoreanulhttps://www.ebihoreanul.ro/
Formatul editorial este generalist, conţinând de la ştiri şi opinii până la anchete, interviuri şi reportaje. Bihoreanul este lider local de audienţă, conform SNA şi SATI (BRAT), atât print, cât şi online, prin www.eBihoreanul.ro.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE