Soldaţii ruşi n-au ştiut, până în ultima clipă, unde vor fi trimişi să lupte. Cum mistifică propaganda rusă adevărul

Data:

Soldatul rus Evgheni, în vârstă de 26 de ani, a căzut în primele zile de război, în timpul unui atac asupra unui aeroport din apropiere de Kiev. Cu toate acestea, mama sa justifică acţiunile Rusiei, potrivit Deutsche Welle.

Femeia crede totuși că este vorba de un război în toată regula şi nu de o „operaţiune specială”:

„I-am spus lui Evgheni că nu sunt proastă şi că nu cred că el se îndreaptă spre Smolensk. Am căutat în continuare pe Internet şi mi-a devenit clar că se duce în Ucraina. Am vrut desigur să-l opresc. I-am spus că poate nu se mai întoarce.

Mi-a răspuns: <<Ce prostii spui tu acolo?>>. Nu şi-a dat seama unde este trimis. Ori li s-a spălat creierul într-un asemenea hal încât credeau că se duc la manevre, ori ştia, dar nu-şi putea închipui că acolo va exista o asemenea baie de sânge”. 

De la începutul războiului, cu mai bine de o lună în urmă, Ministerul rus al Apărării nu a vorbit decât de două ori despre militari căzuţi în luptă.

Potrivit ministerului, până pe 25 martie au fost ucişi în Ucraina 1351 de soldaţi ruși. În realitate, numărul lor ar fi între 7.000 şi 15.000, după cum scrie Washington Post, care citează un înalt responsabil al NATO.

Cotidianul rus Komsomolskaia Pravda a anunţat pe 20 martie moartea a 9.861 militari ruşi, citând surse din Ministerul Apărării, dar a şters a doua zi ştirea, motivând că a fost vorba de un atac al unor hackeri.

Militarul rus Evgheni, având gradul de sergent major, a murit în primele zile ale războiului, în apropiere de Kiev. El nu participase anterior la nicio misiune de luptă.

Mama sa Natalia (nume modificat) şi-a pierdut fiul. Cu toate acestea justifică invazia rusă în Ucraina. Totuşi, ea crede că între timp este vorba de un război în toată regula şi nu de o „operaţiune specială”.

Continuarea, în Deutsche Welle.

spot_imgspot_img
Deutsche Welle
Deutsche Wellehttps://www.dw.com/ro
Deutsche Welle este un post de radio internațional din Germania. A început să emită regulat din anul 1953. Este membru ARD. Primul program în limba română a fost difuzat de postul de radio german la 19 august 1963. Și-a încetat activitatea pe 1 ianuarie 2012. Momentan, există un site în limba română.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

SUA testează un tanc dronă de 12 tone. Operarea pe timp de noapte este la fel de funcțională ca și în timpul zilei |...

DARPA (Agenția americană pentru proiecte de cercetare avansată în...

Zelenski rămâne cel mai popular lider european. Într-o țară din UE Putin este apreciat

Zelenski rămâne cel mai popular lider european, aproape jumătate...

„Flota fantomă” a Rusiei, în vizorul Occidentului. O nouă rundă de sancțiuni | Aktual24

Următoarea rundă de sancțiuni ale UE ar urmă să...