Solidaritate cu jurnalista Emilia Șercan: zeci de persoane au protestat în fața Parchetului General. Jurnalista Emilia Șercan a anunțat, pe data de 10 decembrie, printr-o postare pe Facebook, că se află în cea de-a noua zi de protest în fața Parchetului General și a Parchetului Curții de Apel București după ce ancheta privind fotografiile sale personale și campania de denigrare a acesteia, dar și scurgerea de probe din dosar, a fost închisă brusc, la cererea Parchetului General condus de procurorul general Alex Florența.
”De nouă 9 zile protestez în fața Parchetului General și a Parchetului Curții de Apel București împotriva injustei și revoltătoarei decizii de clasare a dosarului de kompromat. Am decis să protestez solitar, ținând în mâini una dintre fotografiile mele personale, publicate în mod repetat printr-o acțiune organizată și bazată pe informații scurse din poliție, divulgare care ulterior a fost mușamalizată, cel mai probabil printr-o operațiune de intelligence.
Citește și Liderul de sindicat cu cele mai mari venituri din România: aproape 175 de mii de euro pe an
Protestul meu este împotriva scandaloasei decizii de închidere a dosarului de kompromat, în care procurorul a constatat că 3 infracțiuni dintre cele reclamate de mine nu există, iar că alte 4 nu sunt prevăzute de legea penală”, susține Emilia Șercan. Ea susține că protestul este față de ”impunitatea” pe care instituția parchetului o oferă tuturor celor implicați în acțiunea de compromitere a ei, ”orchestrată de oameni din poliție”, iar apoi mușamalizată de, cel mai probabil, ”oameni cu legături cu un serviciu de informații”. ”Când a fost vremea mai caldă, am stat și trei ore, iar în zilele în care a fost foarte frig sau a plouat, am stat în jur de două ore. Joia și vinerea trecută am mers răcită fiind.
Citește și Emilia Șercan: „Au încercat să mă asasineze moral”
Nu pot accepta decizia de clasare a dosarului, în condițiile în care ancheta nu a fost făcută corespunzător, iar acte de urmărire penală esențiale fie nu au fost făcute deloc, fie au fost făcute de mântuială, întotdeauna în favoarea vinovaților și cu scopul evident de a îngropa adevărul. Dincolo de toate deciziile năucitoare din dosar, un procuror a spus că publicarea repetată a unor fotografii intime nu reprezintă deloc violare a vieții private. Acel procuror nu a văzut intenția, premeditarea și forma continuată a faptei, spunând că publicarea unor fotografii intime făcute în casă nu reprezintă violare a vieții private a unui cetățean. Parchetul mi-a călcat în picioare demnitatea de om și de femeie, decizia fiind de neacceptat pentru mine”, a mai scris jurnalista. (G4 Media).
La începutul lunii noiembrie, dosarul privind operaţiunea de „kompromat” la adresa jurnalistei Emilia Şercan a fost clasat de Parchetul Curții de Apel București. Operaţiunea la adresa Emiliei Şercan a început la scurt timp după ce jurnalista a arătat că teza de doctorat a lui Nicolae Ciucă, premier la data respectivă, este plagiată. Emilia Şercan demonstrează solitar „împotriva injustei și revoltătoarei decizii de clasare a dosarului de kompromat”. Ea susține că protestul este față de decizia de închidere a dosarului în care procurorul a constatat că 3 infracțiuni dintre cele reclamate de aceasta există, iar că alte 4 nu sunt prevăzute de legea penală.
Sursa foto – Inquam Photos/ Autor: Octav Ganea
Urmăriți PressHUB și pe Google News!