Sondaj: Peste 80% dintre români cred că lucrurile se îndreaptă într-o direcție greșită

Data:

spot_img

Efectul triplei crize: un sondaj Inscop arată că peste 80% dintre români cred că lucrurile se îndreaptă într-o direcție greșită.

Un sondaj de opinie realizat de INSCOP arată că pesimismul populației privind viitorul țării este accentuat, aproximativ 80% dintre români fiind de părere că lucrurile în România se îndreaptă într-o direcție greșită.

Patru din cinci români sunt de părere că România se îndreaptă într-o direcţie greşită. De asemenea, jumătate dintre cei chestionaţi în ultimul sondaj al INSCOP Research, în parteneriat cu Verifield, nu sunt de acord cu aducerea de refugiaţi în ţara noastră.

Potrivit sondajului de opinie intitulat ”Neîncrederea publică: Vest vs. Est, ascensiunea curentului naţionalist în era dezinformării şi fenomenului ştirilor false” – Ediţia a III-a, pesimismul populaţiei privind viitorul ţării este accentuat, aproximativ 80% dintre români (faţă de 68,1% în iunie şi 70,3% în martie) fiind de părere că lucrurile în România se îndreaptă într-o direcţie greşită. 12,5% dintre cei care au răspuns întrebărilor cred că se îndreaptă într-o direcţie bună (faţă de 25,1% în iunie şi 23% în martie), iar 6,5% nu ştiu sau nu răspund.

Totodată, cercetarea sociologică arată că aproape jumătate dintre români se opun primirii de refugiați, în timp ce două treimi sunt de părere că aducerea de imigranți ar putea genera probleme grave în societatea românească.

„Sunt de acord ca România să primească, cu anumite condiţii, refugiaţi în special tinerii sub 30 de ani, persoanele cu educaţie superioară şi gulerele albe. Se opun primirii de refugiaţi mai ales cei cu un nivel de educaţie mai scăzut, cei cu vârsta peste 30 de ani, cei care nu folosesc reţelele sociale.”, susţin autorii sondajului.

În opinia a 48,8%, tăierile ilegale ale pădurilor din România sunt produse mai ales de companii româneşti şi cetăţeni români (faţă de 42,1% în iunie şi 45,8% în martie). 44,8% dintre cei intervievaţi consideră că tăierile ilegale ale pădurilor din România sunt produse mai ales de companii străine (faţă de 48,6% în iunie şi 47,3% în martie). 6,4% nu ştiu sau nu răspund.

Articolul integral, pe site-ul REVISTA 22.

spot_imgspot_img
Revista 22
Revista 22https://revista22.ro
Revista 22 este primul săptămânal independent postdecembrist. A primit numele acesta în amintirea zilei de 22 decembrie 1989, când Ceauşescu a părăsit clădirea Comitetului Central într-un elicopter. Revista 22 se adaptează din mers schimbărilor societăţii româneşti, fiind cunoscută ca cel mai bun săptămânal de cultură politică din România.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Şapte persoane rănite într-un accident rutier pe DN1, în județul Sibiu

Şapte persoane au fost rănite duminică seara, într-un accident...

Ce medicamente conțin substanțe cu efecte psihoactive ce pot afecta conducătorii auto

Specialiști ai Ministerului Sănătății și Agenției Naționale a Medicamentelor...