Sora procurorului Horodniceanu, pensionată la 51 de ani, cere înapoi banii reţinuţi de stat

Data:

spot_img

Sora procurorului Daniel Horodniceanu îşi cere înapoi banii reţinuţi din pensia sa specială. Fost procuror ea însăşi, Diana Horodniceanu a chemat în judecată Guvernul, reclamând impunerea, printr-o ordonanţă de urgenţă, a contribuţiilor de asigurări de sănătate şi a impozitului pe venit asupra pensiei.

Procesul va începe pe 21 iunie, dar Guvernul pare să se fi predat deja. Cele trei pagini ale întâmpinării depuse la dosar nu combat practic în niciun fel argumentele petentei, iar o notă a Secretariatului General al Guvernului anticipează o avalanşă de soluţii favorabile foştilor magistraţi.

Citește și: VIDEO Europarlamentarul român care minte despre UE. Susține că fondurile europene țin România în subdezvoltare

Acţiunea depusă de Diana Horodniceanu la Tribunal îşi are originea într-o ordonanţă de urgenţă emisă de Guvern în decembrie 2021. Printre diverse măsuri fiscal-bugetare adoptate a fost şi impozitarea părţii din pensii ce depăşea valoarea de 2.000 de lei şi perceperea de contribuţii sociale de sănătate asupra părţii care depăşea suma de 4.000 de lei.

Printre cei afectaţi de noile prevederi legale se număra şi Diana Horodniceanu. Fostă şefă de secţie în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunal, aceasta se pensionase în 2020, la 51 de ani. Pensia magistraţilor reprezintă 80% din salariul de bază brut lunar, cu toate sporurile, din ultima lună de activite. În cazul Dianei Horodniceanu, pensia calculată era de 25.574 lei.

Continuare în Ziarul de Iași!


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursă foto: ziaruldeiasi.ro)

spot_imgspot_img
Ziarul de Iași
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Prefectul județului Galați cere avizul pentru declararea stării de alertă

Prefectul județului Galați, Andreea-Anamaria Naggar, a solicitat ministrului Afacerilor...

Subsolul Spitalului de Recuperare „Sfântul Gheorghe” din municipiul Botoşani, inundat în urma ploilor torențiale

Subsolul Spitalului de Recuperare „Sfântul Gheorghe” din municipiul Botoşani...

Situația rămâne critică în județul Galați. Intervenții în zeci de localități | Viața Liberă

Situația rămâne critică în județul Galați. Autoritățile intervin în...