Sorin Grindeanu va semna la Focșani contractul de execuție a lotului 4 al autostrăzii Buzău-Focșani

Data:

Săptămâna viitoare este așteptat la Focșani ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, pentru a participa la semnarea contractului de execuție a lotului 4 al autostrăzii Buzău-Focșani.

Construcția loturilor 1 și 4 ale autostrăzii Buzău-Focșani a fost câștigată de firmele controlate de omul de afaceri Dorinel Umbrărescu, la începutul lunii august. Nu au fost contestații, astfel că se pot semna contractele de execuție. Potrivit unor surse, Sorin Grindeanu va ajunge marți la Focșani. Și Dorinel Umbrărescu ar putea fi prezent. Contractele respective au fost adjudecate de Asocierea SA&PE CONSTRUCT SRL – SPEDITION UMB SRL – TEHNOSTRADE SRL (controlate de băcăuanul Dorinel Umbrărescu):

– lotul 1 (Buzău – Vadu Pașii), cu o lungime de 4,60 km, a fost atribuit la suma de 689,99 milioane de lei, fără TVA;

– lotul 4 (Mândrești Munteni – Focșani Nord), cu o lungime de 10,94 km a fost atribuit la suma de 763,72 milioane de lei, fără TVA.

”Autostrada Buzău – Focșani face parte din Coridorul 3 – București – Regiunea NE (Moldova) (OR3) și reprezintă o prioritate absolută la nivel național, conform analizei din Modelul Național de Transport, dezvoltarea infrastructurii rutiere prin construcția unei autostrăzi în lungul acestui coridor va conduce la creșterea traficului rutier prin generarea de noi călătorii și atragerea de noi investiții în ariile urbane. Coridorul facilitează accesul în zona turistică Neamț sau nordul Moldovei. Coridorul se desfășoară la contactul dintre Subcarpații Curburii și Câmpia Română între Ploiești și Mărășești, Culoarul Siretului între Mărășești și Pașcani, Podișul Sucevei între Pașcani și Siret.”, potrivit CNAIR.

Semnarea contractelor de execuție pentru cele două loturi ar fi trebuit să aibă loc în această săptămână, conform presei naționale și programării inițiale a CNAIR. Se pare, însă, că nu a putut fi prezent ministrul Transporturilor, astfel că s-a reprogramat. Sorin Grindeanu nu putea rata un asemenea moment pe care să-l exploateze politico-electoral. Urmează ca, în scurt timp, să se anunțe și câștigătorii contractelor de execuție pentru loturile 2 și 3 ale autostrăzii Buzău-Focșani. Este posibil ca tot grupul de firme UMB să obțină și aceste contracte, astfel că firmele lui Umbrărescu ar putea realiza întregul tronson de autostradă Buzău-Focșani. Construcția autostrăzii A7 Ploiești-Pașcani a fost inclusă în Planul Național de Redresare și Reziliență, informează Vrancea24.ro.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Vrancea 24
Vrancea 24https://www.vrancea24.ro/
Publicația a reușit să se impună în conștiința publică datorită promptitudinii și calității informațiilor, precum și a jurnaliștilor care activează în cadrul publicației (cu experiență de peste 20 de ani în acest domeniu). Publicația Vrancea24.ro este urmărită nu numai în Vrancea ci și în județele limitrofe, în București și în străinătate, mai ales în țările unde trăiesc mulți vrânceni plecați la muncă (ex: Italia, Marea Britanie, Spania, Germania, Franța etc).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Documentul secret al Kremlinului: prima dovadă a războiului hibrid planificat de Moscova?

Documentul secret al Kremlinului, dezvăluit de cotidianul american The...

Percheziţii ale Parchetului European în Botoşani. Sunt vizate fraude cu fonduri destinate pregătirii tinerilor

Percheziţii ale Parchetului European în Botoşani. Biroul din Cluj-Napoca...

Cristian Moş, fondator al USR Timiș și vicepreședinte al CJ, va candida ca independent la Primăria Timişoara

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Timiş, Cristian Moş, unul dintre...

Încep lucrările la Spitalul Regional de Urgență Cluj | Monitorul de Cluj

Primarul comunei Florești, Bogdan Pivariu, a anunțat, joi, începerea...