joi, 21 octombrie 2021
spot_img
AcasăNewsletterSorin Man, profesor UMF: „Vaccinarea este esențială pentru controlul pandemiei COVID19”

Sorin Man, profesor UMF: „Vaccinarea este esențială pentru controlul pandemiei COVID19”

Primele doze de vaccin anti-COVID-19 vor ajunge în România în ultimele zile ale anului 2021. Pentru a fi pregătiți pentru această etapă, Sorin Man, profesor la UMF Cluj, a explicat cum funcționează vaccinul și de ce este recomandată imunizarea.

Campania națională de vaccinare este aproape de linia de start, iar autoritățile preconizează că primele doze de vaccin anti-COVID-19 vor sosi în România în ultimele zile ale acestui an.

Având în vedere că Agenţia Europeană a Medicamentului a anunţat data de 23 decembrie ca dată probabilă pentru acordarea autorizaţiei condiţionate de punere pe piaţă pentru vaccinul împotriva COVID-19 produs de BioNTech şi Pfizer, Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) are în vedere primirea vaccinului în România în perioada 26 – 31 decembrie.

Suntem pregătiți pentru începerea campaniei de vaccinare? Din dezbaterile pe această temă, ce au loc în special în mediul online, se pot observa păreri contradictorii, îngrijiorări sau teamă din partea populației. Pentru a clarifica mai multe aspecte puse adesea sub semnul întrebării, am solicitat părerea unui specialist.

Monitorul de Clujhttp://monitorulcj.ro
Monitorul de Cluj este cel mai important cotidian local din judetul Cluj, care apare in format tiparit si online din 1998. Ziarul tiparit apare in format standard 12 pagini, din care 4 color (luni-joi), si o editie de weekend (vineri-duminica). Continutul este preponderent comunitar (stiri si analize din domeniile administratie publica, sanatate, educatie), precum si pagini tematice (economie, mapamond, sport).
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE