Șoseaua de centură a municipiului Botoșani, o nouă amânare | Monitorul de Botoșani

Data:

spot_img

O nouă amânare în proiectul de construire a șoselei de centură a municipiului Botoșani. În 2 octombrie ar fi trebuit desemnată firma care să se ocupe de lucrările pentru primul tronson al centurii ocolitoare, dar acest termen a fost modificat din nou. Noul termen este 13 noiembrie.

Inițial, câștigătorul licitației trebuia să fie anunțat pe 27 mai, apoi pe 21 august, dar procedura a fost împinsă la 20 septembrie din cauza clarificărilor solicitate de constructori.

Acum, termenul de 2 octombrie a fost depășit din nou din aceleași motive, adăugându-se încă o lună și jumătate de așteptare, adică în total șase luni de la lansarea procedurii.

Citește și: Infestarea cu nade feromonale de la Moldovița: Crimă de gradul unu sau un caz școală pentru a reglementa modul de procurare a acestora

Ce presupune primul tronson al șoselei ocolitoare

Primul tronson va avea o lungime de aproximativ 10 kilometri și o valoare estimată la 60 de milioane de euro.

Drumul va începe din zona Lebăda și va descărca traficul în Baisa, unde va intersecta drumul expres Botoșani – Suceava. Proiectul prevede două benzi de circulație de câte 3,5 metri lățime, acostamente de 1,5 metri și parcări pentru vehiculele mari.

De asemenea, infrastructura va include o zonă de agrement cu parcări scurte, puncte de alimentare pentru vehicule electrice și facilități pentru persoanele cu dizabilități. Proiectul este finanțat din fonduri europene, fără a necesita cofinanțare locală.

Continuarea, în Monitorulbt.ro

Citește și: PSD și-a impus noul directorat la Transelectrica

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa imagine: Monitorulbt.ro)

spot_imgspot_img
Monitorul de Botoșani
Monitorul de Botoșanihttp://www.monitorulbt.ro
Singurul ziar tipărit din județul Botoșani

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related