Soția judecătorului CCR Gheorghe Stan a anulat probele din dosarul părinților lui Vlad Pascu

Data:

spot_img

Soția judecătorului CCR Gheorghe Stan a anulat probele din dosarul părinților lui Vlad Pascu. Judecătoarea Ecaterina Humulescu Stan de la Tribunalul București a eliminat probele procurorilor DIICOT din dosarul părinților lui Vlad Pascu, tânărul drogat care a accidentat mortal doi studenți în stațiunea 2 Mai.

Humulescu Stan este soția procurorului pensionat Gheorghe Stan, numit de PSD judecător la Curtea Constituțională (CCR) pentru un mandat de 9 ani.

Din postura de judecător de Cameră preliminară, judecătoarea Humulescu Stan a dispus anularea rechizitoriului întocmit de DIICOT prin care au fost trimişi în judecată părinţii lui Vlad Pascu. În decizia luată, judecătoarea a invocat inclusiv hotărâri date de CCR.

Vlad Pascu a fost trimis în judecată de DIICOT pentru consum şi trafic de droguri, mama sa, Miruna Pascu, pentru infracţiuni contra înfăptuirii justiţiei, iar Claudiu Pascu, tatăl tânărului, pentru nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

Probe aruncate la coș

Potrivit Agerpress, tribunalul a decis anularea probelor care-i privesc pe părinții adolescentului. „Admite excepţia nulităţii absolute a mijloacelor de probă cu privire la supravegherea video, audio sau prin fotografiere a inculpatei Pascu Miruna, constând în înregistrarea ambientală a discuţiei purtată de aceasta la data de 07.09.2023 cu colaboratoarea, efectuată cu dispozitivele tehnice purtate de colaboratoare”.

  • În temeiul art.102 alin.(3) din Cpp cu referire la decizia nr. 22 din 18 ianuarie 2018 a Curţii Constituţionale, dispune excluderea următoarelor mijloace de probă: „înregistrarea ambientală din data de 07.09.2023, efectuată cu dispozitivele tehnice purtate de colaboratoare, şi procesul verbal de redare a acesteia din data de 11.09.2023, procesul-verbal din data de 08.09.2023, inclusiv fotografiile anexate, eliminarea referirilor la acestea şi eliminarea redării conţinutului acestora din cuprinsul tuturor actelor procedurale (inclusiv din rechizitoriul întocmit în cauză) existente la dosarul de urmărire penală, precum şi înlăturarea lor fizică de la dosar”, se mai arată în decizia tribunalului.
  • Constată nulitatea absolută a rechizitoriului emis la data de 05.10.2023, în dosarul nr. 4479/D/P/2023, de DIICOT – Structura Centrală, a actelor de urmărire penală, a probelor şi a mijloacelor de probă (ordonanţa de extindere a urmăririi penale din data de 14.09.2023), ordonanţa din data de 14.09.2023, prin care s-a dispus efectuarea unei constatări tehnico-ştiinţifice balistice, procesul-verbal de investigaţii din data de 14.09.2023, ordonanţa din data de 14.09.2023, prin care s-a dispus extinderea urmăririi penale şi efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de Pascu Mihail, procesul-verbal de aducere la cunoştinţă a calităţii de suspect din data de 14.09.2023, declaraţia dată în calitate de suspect de Pascu Claudiu Mihail, ordonanţa de punere în mişcare acţiunii penale din data de 14.09.2023 – nulitate absolută parţială, doar cu privire la Pascu Claudiu Mihail, procesul-verbal de aducere la cunoştinţă a calităţii de inculpat din data de 14.09.2023, declaraţiile date în calitate de inculpat de Pascu Claudiu Mihail la datele de 14.09.2023 şi 02.10.2023, raportul de constatare balistică nr.638/II-6/2023 din data de 25.09.2023, privind infracţiunea de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, prevăzută de art. 342 alin. (1) din Cpp, pentru care a fost trimis în judecată inculpatul Pascu Claudiu Mihail, determinată de necompetenţa materială şi după calitatea persoanei a DIICOT.
  • Dispune excluderea şi eliminarea de la dosar a tuturor probelor şi mijloacelor de probă privind infracţiunea de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, pentru care a fost trimis în judecată inculpatul Pascu Claudiu Mihail.

Citește și: Judecătorul Gheorghe Stan de la CCR s-a însurat. Printre invitați, politicieni, magistrați și inculpați

DIICOT are la dispoziţie cinci zile pentru a comunica dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată, fără probele anulate de instanţă, ori solicită restituirea cauzei pentru refacerea anchetei.

Șantajul mamei

Miruna Pascu este acuzată că ar fi şantajat o fată, martoră în dosarul în care este cercetat fiul ei. Concret, ea ar fi ameninţat-o pe prietena lui Vlad Pascu că va face publice informaţii şi imagini compromiţătoare despre ea, dacă va colabora cu procurorii.

Prietena lui Vlad Pascu le-a povestit procurorilor că la petrecerile organizate în casa acestuia se consuma o cantitate mare de droguri şi medicamente.

Ecaterina Humulescu s-a căsătorit cu Gheorghe Stan în septembrie anul trecut. La eveniment au participat mai mulți membri ai CCR, judecători și procurori de la vârful sistemului judiciar, dar și inculpați în dosare penale, cum ar fi primarul Iașiului Mihai Chirica sau Crisitan Adomniței, fost ministru judecat pe atunci pentru fapte de corupție. Mirii au adunat 90.000 de euro dar de nuntă, iar la petrecere au fost prezenți procurorul general al României, Alex Florența, Lia Savonea – fost președinte al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), Mihailela Iorga Moraru, actual șef de secție în DNA, Daniel Grădinaru, membru al CSM, Andrei Claudiu Rus, judecător la instanța supremă, Cristian Deliorga judecător CCR etc.

Soția lui Gheorghe Stan a fost anterior avocată și apoi judecătoare la Iași, fiind ulterior detașată la CSM și promovată la instanțele din Capitală.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Virgil Burlă
Virgil Burlă
Virgil Burlă este jurnalist din 2000. A început la Iași, apoi a continuat la București, unde s-a specializat ca reporter pe domeniul justiției. Mai colaborează cu Europa Liberă România.
1 COMENTARIU
  1. Oricine stă pe un munte de bani (automat ilicit) schimbă oricând legile în țara nimănui cu ajutorul judecătorilor care se lasă corupți.
    În România dictonul „Nimeni nu e mai presus de lege” e o glumă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related