Șpaga se lua în echipă la ITM Bihor. Detalii din rechizitoriul DNA | Bihoreanul

Data:

spot_img

Șpaga se lua în echipă la ITM Bihor. Detalii din rechizitoriul DNA (Direcția Națională Anticorupție) arată cum era organizat grupul” condus de șefa ITM (Inspectoratului Teritorial de Muncă) Bihor, Nadia Racz.

Fosta adjunctă a Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Bihor, Nadia Racz, trimisă în judecată la sfârşitul lunii aprilie de procurorii DNA Oradea pentru corupţie, primea o parte dintre şpăgile negociate cu obrăznicie de subalternele ei, deja condamnate, dar avea şi propria clientelă, pe care o informa din timp despre controale.

Echipa” era condusă de șefa ITM Bihor

O arată rechizitoriul făcut public de DNA la solicitarea BIHOREANULUI, în actul de acuzare anchetatorii descriind în detaliu cum acţiona echipa” de şpăgare condusă de şefa din ITM Bihor, dar şi dovezile strânse împotriva femeii, care respinge acuzaţiile.

Citește și: DNA: Coldea și Dumbravă sunt interesați de consiliere în dosarele lui Alexander Adamescu și Emil Tufan

După cum a mai relatat BIHOREANUL, fosta adjunctă a ITM Bihor, Nadia Racz, a ajuns în atenţia procurorilor anticorupţie în timpul unor cercetări pornite în februarie 2022, iniţial cu privire la inspectoarele Natalia Floruţa şi Aurica Buhaş, de la Serviciul Control Relaţii de Muncă.

Femeile acţionau în echipă şi cereau mită pentru a da avertismente în loc de amenzi pentru nereguli găsite la firmele controlate, printre care munca la negru”, adică primirea la lucru a unuia sau a mai multor salariaţi în perioada în care aceştia aveau contractul suspendat.

Prinse în flagrant cu 2000 de lei luați de la un patron

Toamna trecută, pe 17 octombrie, procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) Oradea şi poliţiştii Direcției Generale Anticorupție (DGA) Bihor au reuşit să le prindă în flagrant pe cele două funcţionare, cu 2.000 lei luaţi de la patronul unei firme orădene, chiar în sediul ITM Bihor.

Citește și: Sentința prin care a fost condamnat Dan Voiculescu, suspendată de instanță. Mogulul ar putea scăpa și de plata prejudiciului

În aceeaşi zi, femeile au fost reţinute pentru 24 de ore, iar în timpul cercetărilor care au urmat Buhaş a acceptat să colaboreze cu anchetatorii, oferindu-le mărturii şi despre şpăgile încasate de o altă colegă, Daniela Hriscu, şefa Biroului Control Muncă Nedeclarată.

Aceasta a denunţat-o, la rându-i, pe directoarea adjunctă Nadia Racz, care avea în subordine atât Serviciul Control Relaţii de Muncă, cât şi Biroul Control Muncă Nedeclarată. Urmarea?

Continuarea în Bihoreanul

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(sursa foto: ebihoreanul.ro)

spot_imgspot_img
Bihoreanul
Bihoreanulhttps://www.ebihoreanul.ro/
Formatul editorial este generalist, conţinând de la ştiri şi opinii până la anchete, interviuri şi reportaje. Bihoreanul este lider local de audienţă, conform SNA şi SATI (BRAT), atât print, cât şi online, prin www.eBihoreanul.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Alfred Bulai a fost dus din arest la spital

Alfred Bulai a făcut infarct chiar în ziua în...

A murit Dorin Presecan, fost actor al Teatrului Regina Maria din Oradea | Bihoreanul

Dorin Presecan, fost actor al teatrului Regina Maria din...