Spălătorie de covoare din Harghita, care funcţiona fără autorizaţie şi deversa ape uzate într-un pârâu, amendată de comisarii de mediu

Data:

Spălătorie de covoare din Harghita, amendată cu zeci de mii de lei și închisă temporar de comisarii Gărzii de Mediu.


Comisarii Gărzii de Mediu Harghita au descoperit o spălătorie de covoare care funcționa fără autorizație de mediu și deversa ape uzate în Pârâul Şumuleu, scrie Agerpres.

Spălătorie de covoare ilegală la Harghita

Garda de Mediu a mers în control la spălătorie după ce a primit sesizări din partea unor cetățeni.


„Ca urmare a sesizărilor înregistrate cu privire la deversarea apelor uzate în Pârâul Şumuleu, în zona industrială a municipiului Miercurea-Ciuc, comisarii GNM au verificat zona şi au identificat sursa de evacuare a apelor cu miros specific de ape uzate provenite din activitatea de spălare a covoarelor prin canal deschis şi prin canalul pluvial adiacent amplasamentului către pârâu”, a transmis Garda de Mediu, pe pagina de Facebook.


Citește și Condiții deplorabile la camera de urgențe pediatrice din Oradea. Cum se reflectă reducerea fondurilor în situația actuală | Bihoreanul


„Operatorul economic deversa apele uzate provenite din activitate către un colector nefuncţional şi fără a avea acceptul operatorului autorizat pentru preluarea acestor ape. Activitatea de spălare a covoarelor se supune procedurii de autorizare din punctul de vedere al protecţiei mediului, societatea desfăşurând activitatea în lipsa acesteia”, a precizat sursa citată.

Amendată cu 50.000 de lei și închisă

Potrivit anunțului făcut de instituție, operatorul economic a fost amendat cu 50.000 lei şi activitatea acestuia a fost suspendată temporar.


„În urma controlului, operatorului economic i s-a aplicat amendă contravenţională în cuantum de 50.000 lei pentru desfăşurarea activităţii fără deţinerea autorizaţiei de mediu, respectiv pentru evacuarea apelor uzate, fecaloid menajere în apele de suprafaţă şi sancţiune complementară de suspendare a activităţii până la obţinerea actelor de reglementare, respectiv i s-au impus măsuri cu termene pentru conformare”, au scris cei de la Gardă.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Facebook/Garda de Mediu Harghita)

[td_block_11 custom_title="Related Article" limit="1" post_ids="328426"]
spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related