miercuri, 1 decembrie 2021
AcasăNewsletterSpania impune de astăzi un PCR negativ călătorilor din România

Spania impune de astăzi un PCR negativ călătorilor din România

Spania impune un PCR negativ începând de luni pentru pasagerii care intră în țară via avion sau via transport maritim din țările cu risc de coronavirus, inclusiv România, care va trebui efectuat cu 72 de ore înainte de sosire.


Această măsură se adaugă controalelor care se efectuează în prezent asupra tuturor pasagerilor internaționali la punctele de intrare, astfel încât să se mențină controlul temperaturii, controlul vizual și controlul documentar, conform reglementărilor stabilite de Ministerul Sănătății.
În plus, aeroporturile vor continua să reamintească prin megafoane și cu semne luminoase necesitatea de a purta masca și de a respecta măsurile igienice solicitate de autoritățile sanitare.


Începând de luni, pasagerii care sosesc pe aeroporturi trebuie să meargă la ferestrele de control, în care există câteva indicatoare cu legenda „foreign health authority” și unde membrii Sănătății Străine vor fi responsabili de primirea rezultatelor PCR pe care le aduc pasagerii.
În cazul în care călătorii nu au rezultatele testului PCR, fapt pentru care ar putea fi sancționați, ei vor trebui să facă testul antigen chiar în aeroporturi, unde vor obține rezultatul testului în aproximativ o oră.


Pentru a face acest lucru, au fost amenajate zone de așteptare, una pentru a aștepta înainte de a face testul și alta pentru a aștepta rezultatul; o serie de camere în care personalul medical va efectua testele și un alt spațiu de izolare pentru persoanele care pot da un rezultat pozitiv la acest test antigen.
În cazul în care pasagerul primește un rezultat negativ la testul antigen, acesta își va putea continua călătoria în mod normal, iar dacă primește un rezultat pozitiv, vor fi activate protocoalele de alertă de sănătate stabilite în coordonare cu comunitățile autonome pentru a fi trimis la un centru de sănătate.
Documentul ce arată rezultatele testului trebuie să fie original, scris în spaniolă sau engleză și în format fizic sau electronic.


În cazul în care formularul nu a putut fi completat electronic, prin intermediul codului QR generat prin site-ul www.spth.gob.es sau prin aplicația Spain Travel Health-SpTH, acesta poate fi trimis în format fizic înainte de îmbarcare, caz în care va trebui să fie însoțit de documentul original justificativ al testului de diagnosticare.


Pasagerii care prezintă PCR negativ pot părăsi aeroportul cu excepția cazului în care temperatura sau controalele documentare detectează simptome sau suspiciuni de Covid-19, caz în care vor trebui să fie supuși unui test rapid antigen în același aeroport.

Raul Sanchez
Jurnalist spaniol care colaborează cu HotNews și Euronews. A lucrat pentru agenție de presa EFE la București și a fost corespondent pentru România al cotidianului El Pais.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE