miercuri, 27 octombrie 2021
AcasăNewsletterSpania studiază trimiterea a 6 avioane Eurofighter la misiunea NATO din România

Spania studiază trimiterea a 6 avioane Eurofighter la misiunea NATO din România

Spania intenționează să înceapă o nouă misiune internațională cu NATO, în 2021, în România, la baza aeriană Mihail Kogalniceanu.

Madridul va deplasa de la 1 februarie până la 30 martie un contingent al Forțelor Aeriene, cu șase avioane Eurofighter și 130 de personal, potrivit unor surse militare, scrie ziarul spaniol ABC.

Mai exact, acest detașament aerian aparține la Ala 11 del Ejécito de Aire, cu sediul în Morón de la Frontera (Sevilla). 

O echipă militară spaniolă a vizitat deja baza românească, pentru a inspecta facilitățile care au fost modernizate în ultimii trei ani. 

„Doar câteva detalii tehnice ale bazei lipsesc, astfel încât desfășurarea să poată fi transformată sută la sută în realitate. Pentru a rezolva aceste impedimente, așteptăm sprijinul NATO sau al României ”, explică aceleași surse.

Geografia misiunii – România și împrejurimile Mării Negre – este nouă pentru Forțele Aeriene din Spania. Însă, sarcina este cunoscută: monitorizarea spațiului aerian al unei țări aliate care trebuie să facă față, ca în cazul Estoniei, Letoniei și Lituaniei în Marea Baltică, incursiunilor de avioane ale Forțelor Aeriene Ruse.

Raul Sanchez
Jurnalist spaniol care colaborează cu HotNews și Euronews. A lucrat pentru agenție de presa EFE la București și a fost corespondent pentru România al cotidianului El Pais.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE