sâmbătă, 28 mai 2022
AcasăNewsletterSpania vrea legături mai puternice cu România

Spania vrea legături mai puternice cu România

Secretarul de stat spaniol pentru Uniunea Europeană, Juan González-Barba, a încheiat vineri o călătorie de lucru în România, unde s-a întâlnit cu cu omologul său român, Iulia Matei .

Spania și România au legături extrem de strânse, marcate în principal de două realități: apartenența noastră comună la Uniunea Europeană și legăturile datorate prezenței în Spania a numeroși cetățeni români, una dintre cele mai mari comunități străine din Spania, a subliniat Ministerul Afacerilor Externe al Spaniei într-un comunicat de presa.

La nivel bilateral, a fost discutată incidența epidemiei COVID-19 în ambele țări, precum și vizitele viitoare și posibila celebrare a primului Summit Bilateral Spania-România în 2021.

Acest summit ar însemna lansarea unui parteneriat strategic între cele două țări, care intenționează să crească frecvența întâlnirilor la nivel înalt.

Cei doi oficiali au evidențiat nivelul excelent de cooperare, pe toate palierele, dintre România și Regatul Spaniei.

Ambii demnitari au subliniat dorința de a continua și aprofunda cooperarea bilaterală, la nivel politic, economic și sectorial, în special în contextul aniversării, în 2021, a 140 ani de relații diplomatice, a explicat Ministerul Afacerilor Externe din România. 

Cei doi diplomați au subliniat interesul pentru organizarea, în contextul aniversar de anul viitor și în funcție de evoluția situației epidemiologice, a primei ședințe comune de guvern, care ar marca operaționalizarea deplină a relației de parteneriat strategic existentă între cele două state.

González-Barba a avut, de asemenea, o întâlnire cu Leonard Orban, consilier pentru afaceri europene al președintelui României, membru al echipei de negociere pentru aderarea României la UE și primul comisar european al țării.

Raul Sanchez
Jurnalist spaniol care colaborează cu HotNews și Euronews. A lucrat pentru agenție de presa EFE la București și a fost corespondent pentru România al cotidianului El Pais.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE