sâmbătă, 4 decembrie 2021
AcasăNewsletterSpecialist USAMV: NU folosiți medicamente veterinare pentru tratamente la om!

Specialist USAMV: NU folosiți medicamente veterinare pentru tratamente la om!

Profesorul Călin Gherman, șeful disciplinei de Parazitologie din cadrul USAMV Cluj-Napoca, spune că un produs fabricat pentru medicina veterinară în niciun caz nu trebuie să fie folosit în medicina umană. Există echivalente cu aceeași substanță activă.

În cazul substanței Ivermectin, despre care există indicii că ar fi eficientă în tratarea infecției cu COVID-19, există un echivalent în medicamentele destinate uzului uman: Stromectolul.

În contextul apariției unor informații în spațiul public cu privire la substanța numită Ivermectin, de obicei folosită în tratamentele veterinare, care ar fi eficientă în tratarea infecției cu COVID-19, Via Cluj TV începe o serie de mici interviuri cu specialiști din domeniu, pentru a afla veridicitatea acestor informații.

Profesorul Călin Gherman, șeful disciplinei de Parazitologie din cadrul USAMV Cluj-Napoca, spune că Ivermectinul face parte dintr-un grup mai mare de substanțe active, numite Avermectine, care sunt, de fapt, antibiotice cu efect antiparazitar. Este înrudit cu streptomicina.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE