joi, 28 octombrie 2021
AcasăNewsletterSpecialiștii ieșeni, despre eficacitatea vaccinurilor și diferențele dintre acestea

Specialiștii ieșeni, despre eficacitatea vaccinurilor și diferențele dintre acestea

Specialiștii consideră că s-a pus prea mare accent pe eficienţă în spaţiul public. Important este ca serul să fie sigur din punct de vedere medical. „Vaccinurile îşi fac treaba: opresc cazurile grave”, ne-a declarat un cercetător. Vaccinul antigripal, care se făcea în mod curent, are o eficacitate de 40-60%

„Ziarul de Iaşi” a analizat mai multe articole ştiinţifice publicate în reviste internaţionale şi a discutat cu specialişti ieşeni pentru a confirma faptul că toate vaccinurile aprobate la nivel internaţional sunt eficiente. Concentrând discursul public pe eficacitatea vaccinurilor, specialiştii spun că s-a creat impresia că, spre exemplu, pentru un ser care este eficient în procent de 60%, restul de 40% care s-au vaccinat se pot îmbolnăvi ca şi cum nu s-ar fi vaccinat.

„Este greşit. Majoritatea studiilor internaţionale arată că toate serurile aprobate acum în Europa: Pfizer, Moderna, AstraZeneca şi Johnson & Johnson, care a solicitat aprobare, îşi fac treaba. Procentul celor care, odată vaccinaţi, ajung să fie spitalizaţi, cu forme grave sau chiar să moară în urma infectării, este extrem de redus”, a explicat un cercetător de la Centrul de Cercetare – CEMEX, contactat de „Ziarul de Iaşi”.

Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE