Spectacolul De Bergerac. Fantasmele lui Cyrano | Puterea a Cincea

Data:

spot_img

Spectacolul De Bergerac. Fantasmele lui Cyrano, de Michele Santeramo, este prima premieră a stagiunii 2024 – 2025 a Teatrului Național din Timișoara.

Regia este semnată de Roberto Bacci, colaborator al lui Jerzy Grotowski, dar și al lui Peter Brook. Spectacolul va fi jucat duminică, 6 octombrie.

Citește și: Începe Karpatia Horse Show pe Domeniile Cantacuzino. Irina Bossy-Ghica: „Încercăm să le arătăm tuturor că, în ciuda ravagiilor comunismului, cultura, arta, esteticul și eleganța sunt în continuare prezente în această țară”

O formulă de introspecție și pledoarie pentru asumarea propriului destin

De Bergerac. Fantasmele lui Cyrano este o savuroasă și, totodată, o profundă formulă de introspecție, dar și o pledoarie pentru asumarea propriului destin.

Pornind de la una dintre cele mai tulburătoare povești de dragoste din literatura universală, Cyrano de Bergerac, de Edmond Rostand, piesa dramaturgului italian Michele Santeramo este o pledoarie pentru alegeri bazate pe propriile valori intelectuale și spirituale.

Citește și: Știință, nu pseudoștiință. Sofia, la 102 ani, ia lecții de astronomie de la o profesoară din Elveția. Vrea să afle de unde vine încălzirea globală și dacă stelele dispar

Povestea unui Cyrano care are convingerea că dragostea, educația și cultura sunt instrumentele cu ajutorul cărora oamenii vor putea să își determine singuri destinul, așa cum și el alege un destin diferit de cel pe care i l-a trasat autorul lui reflectă – cu înțelegere, cu șarm, cu umor și, totodată, cu  deplină luciditate – o posibilitate nouă în această lume polarizată, mereu în criză de opinie și de opțiune.

Continuarea în Puterea a Cincea

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(sursa foto: putereaacincea.ro/ Adrian Pîclişan )

spot_imgspot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

TIFF Oradea 2024, ediția recordurilor  | Bihoreanul

TIFF Oradea 2024, ediția recordurilor. Proiecții și vânzări de...

A crescut numărul cazurilor de violență domestică. Monitorizarea rămâne o variantă neagreată în Galați | Viața Liberă

A crescut numărul cazurilor de violență domestică. Monitorizarea rămâne...