miercuri, 20 octombrie 2021
spot_img
AcasăNewsletterSperanţele europenilor că vor avea în curând acces la un vaccin anti...

Speranţele europenilor că vor avea în curând acces la un vaccin anti COVID se sting

Decizia grupului farmaceutic american Johnson & Johnson de a suspenda voluntar testele clinice ale vaccinului său experimental din pricina îmbolnăvirii unui participant are un efect năucitor în privinţa speranţelor cetăţenilor europeni de a avea acces grabnic la un vaccin anti-Covid-19.

 Anunţul companiei vine la câteva zile după ce Uniunea Europeană a încheiat un acord cu producătorul american de medicamente pentru a suplimenta cu 400 de milioane de doze contractul precedent de achiziţie, ridicând la 1,1 miliarde numărul de doze pe care compania se angajează să-l livreze pentru imunizarea celor 450 de milioane de cetăţeni europeni.

UE a efectuat plata cu valoare nedivulgată către Johnson & Johnson înainte ca producătorul să anunţe oprirea testelor.

Acesta este al treilea contract de achiziție a unui vaccin potenţial împotriva Covid-19 pe care UE l-a încheiat. Primele două au fost cu AstraZeneca și Sanofi, companii care şi ele întâmpină probleme în dezvoltarea propriilor vaccinuri.

Cu o lună înaintea lui Johnson & Johnson, AstraZeneca a oprit studiul de faza a treia a vaccinului după ce o persoană implicată a contractat o formă rară de boală neurologică. Studiul AstraZeneca este încă întrerupt.

Transilvania Reporterhttp://www.transilvaniareporter.ro
Săptămânalul Transilvania Reporter este primul şi singurul săptămânal quality de pe piaţa de media din Transilvania, cu articole de autor, analize şi sinteze prin care dezvoltă actualitatea, cu un conţinut axat pe ceea ce înseamnă Transilvania, prin spirit şi cultură.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE