Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Suceava introduce Spitalul Județean de Urgență ”Mavromati” Botoșani ca ”parte responsabilă civilmente” în cazul Alexandra Ivanov, tânăra care a murit pe 18 august în Maternitate.
Totodată, procurorul de caz a admis cererea de constituire parte civilă formulată de cei 12 petenți, admițând, astfel, despăgubirile cerute de rudele tinerei moarte pe patul de spital. Rudele Alexandrei Ivanov au solicitat despăgubiri de peste 7 milioane euro.
”În acest moment procesural, raportat la configurația de moment a ansamblului probator, există indicii cu privire la o inacțiune culpabilă a suspectei (nr. medic Mariana Pitrop), având drept consecință rezultatul letal menționat și implicit prejudicierea petenților, rude apropiate ale victimei sau, după caz, persoane care au stabilit relații similare celei de rudenie cu victima.. (..)
De asemenea, întrucât inacțiunea sus menționată a fost realizată de suspect în exercițiul atribuțiilor de serviciu ca medic în cadrul unității spitalicești, se apreciază că raporturile existente între suspectă și spital, ca persoană juridică angajatoare și furnizoare de servicii medicale publice, sunt apte să angajeze și răspunderea civilă a spitalului Județean ”Mavromati” Botoșani, în calitate de parte responsabilă civilmente”, arată procurorul de caz.
Reprezentanții unității sanitare spun că nu au primit nicio hârtie oficială în acest sens, dar vor contracta serviciile unui avocat în perioada imediat următoare. Bugetul lunar al spitalului este de aproximativ 1,5 milioane de euro.
Alexandra s-a stins după o noapte de chin
Alexandra Ivanov, în vârstă de 25 de ani, a murit pe 18 august, la nouă ore după ce a fost internată în Maternitatea din Botoşani. Ea era însărcinată în luna a treia şi ajunsese la spital cu ambulanţa după ce a acuzat dureri şi hemoragie. După moartea Alexandrei, Angel Călin, fostul manager al Spitalului Județean Mavromati din Botoșani, demis din funcție. Mai multe, în Monitorul de Botoșani.
Urmăriți PressHUB și pe Google News!