joi, 20 ianuarie 2022
AcasăNewsletterSpital de Urgență pentru animale de companie deschis la o universitate din...

Spital de Urgență pentru animale de companie deschis la o universitate din Iași

La Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad” din Iași (USAMV) a fost deschis Spitalul Veterinar de Urgență pentru animale mici. Acesta este primul din Moldova și se află în cadrul Facultății de Medicină Veterinară.

Unitatea medicală destinată animalelor poate primi pacienți 24 de ore din 24, indiferent de gravitatea patologiei, inclusiv sâmbăta și duminica. Spitalul are mai multe specializări – urgențe, chirurgie, diagnostic imagistic, se pot face analize medicale și există și o farmacie. „Deschiderea Spitalului de Urgențe pentru animale mici reprezintă un pas important pentru  creșterea calității actului medical în medicina veterinară din regiunea Moldovei. Investiția necesară a fost realizată cu fonduri proprii ale USAMV Iași și ale partenerilor din mediul privat”, au precizat reprezentanții USAMV Iași.

Serviciul de urgențe este asigurat de cadre didactice, medici interni și doctoranzi ai Facultății de Medicină Veterinară a USAMV Iași. Astfel, toți stăpânii de animale mici din Iași, dar și din județele Moldovei vor putea să apeleze la spitalul veterinar pentru un consult, tratament, vaccin sau intervenție chirurgicală.

„Clinicile veterinare sunt organizate exact ca cele pentru medicina umană, sunt dotate corespunzător, iar procesul de modernizare și asigurare cu aparatură și echipamente este continuu. Asistența medicală înalt specializată se asigură șapte zile din șapte, 24 de ore din 24, inclusiv în regim de urgență aspect foarte important pentru proprietarii de animale.

De asemenea, activitatea din clinici este importantă și pentru studenții veterinari deoarece au cazuistică permanentă, participă la consultații, intervenții, operații, tratamente, dobândind în acest fel experiență, cunoștințele și manualitatea necesare acestei profesii”, a declarat prof. univ. dr. Gerard Jităreanu, rectorul USAMV Iași. 

Mădălina Olariu
Mădălina Olariu este reporter responsabil de domeniul „Sănătate” la Ziarul de Iași, care acoperă activitatea spitalelor din Iași, cât și a instituțiilor locale cu implicații în aceste domenii.A făcut parte timp de opt ani din redacția revistei Opinia Studențească, unde a fost reporter, șef de departament și secretar general de redacție, fiind responsabilă de identificarea de noi subiecte, redactarea și editarea știrilor, reportajelor, interviurilor sau ale altor cronici, precum și de coordonarea activităților reporterilor redacției.Totodată, este licențiată în jurnalism și științe ale comunicării la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, având și un master în tehnici de producție editorială în presa scrisă, audiovizual și multimedia.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE