Spitalele clujene, alături de refugiații ucraineni. Cei mai mulți pacienți au fost copii

Data:

spot_img

Spitalele din subordinea administrației județene clujene asigură cetățenilor ucraineni refugiați serviciile medicale de care aceștia au nevoie.

Este vorba despre Spitalul de Boli Infecțioase, de Recuperare, de Pneumoftiziologie și Spitalul de Urgență pentru Copii.

De la izbucnirea conflictului din Ucraina, cele patru instituții spitalicești au investigat și tratat deja 20 de persoane de cetățenie ucraineană. Cei mai mulți au fost copii, 15 pacienți fiind examinați și tratați la Spitalul de Urgență pentru Copii din Cluj-Napoca. Doi pacienți au beneficiat de serviciile Spitalului de Boli Infecțioase, alți doi au fost consultați de medici ai Spitalului de Pneumoftiziologie, iar un refugiat a primit îngrijiri la Spitalul de Recuperare din Cluj-Napoca.

Principalele motive pentru care cetățenii ucraineni refugiați au apelat la serviciile celor patru unități medicale au fost infecțiile acute, fracturile post-traumatice, problemele de natură chirurgicală, cele respiratorii și ale sistemului imunitar.

„Considerăm că e o chestiune de umanitate să fim alături de cei care trec în această perioadă prin momente extrem de dificile și să contribuim la îmbunătățirea stării lor de sănătate”, a spus președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe.

Citește și: VIDEO Președintele Zelenski, discurs în Parlamentul României: Acum în Ucraina se decide soarta Europei de Est. Mulțumesc românilor pentru sprijinul acordat refugiaților

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related