joi, 2 decembrie 2021
AcasăNewsletterSpitalele din Cluj, tot mai aglomerate din cauza pacienților COVID

Spitalele din Cluj, tot mai aglomerate din cauza pacienților COVID

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat și astăzi aproape 2.100 de noi infectări cu coronavirus în țară, în timp ce la Cluj alte 82 de persoane au fost testate pozitiv cu COVID-19.

Activitatea spitalelor din Cluj care se ocupă de pacienții cu coronavirus este la limită, locurile existente la Terapie Intensivă și în saloane fiind ocupate în marea lor majoritate. În plus, unitățile medicale se confruntă și cu lipsa de personal, în condițiile în care sunt nevoite să-și extindă la maxim capacitatea de internare a pacienților, dar și cu cazurile tot mai multe care necesită intervenție de specialitate în secțiile de ATI. În această situație, apariția unui alt spital dedicat COVID-19, pe lângă cele de Infecțioase și Pneumoftiziologie, este doar o chestiune de zile.

Astăzi, la Spitalul de Boli Infecțioase din Cluj sunt ocupate toate cele 20 de locuri existente la Terapie Intensivă, la fel ca majoritatea celor 160 de paturi din saloane.

La Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Leon Daniello, secția de ATI funcționează la capacitate maximă, toate cele cinci locuri fiind ocupate. La fel se întâmplă și cu cele 55 de paturi din saloane.

Spitalul de Recuperare funcționează ca unitate medicală de suport COVID, adică asigură serviciile medicale prin preluarea pacienților imediat după evaluarea acestora și este stabilită o schemă de tratament de către specialiștii de la Infecțioase și Pneumoftiziologie.

Transilvania Reporterhttp://www.transilvaniareporter.ro
Săptămânalul Transilvania Reporter este primul şi singurul săptămânal quality de pe piaţa de media din Transilvania, cu articole de autor, analize şi sinteze prin care dezvoltă actualitatea, cu un conţinut axat pe ceea ce înseamnă Transilvania, prin spirit şi cultură.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE