vineri, 21 ianuarie 2022
AcasăNewsletterSpitalele municipale și orășenești din Timiș primesc 1,2 milioane euro de la...

Spitalele municipale și orășenești din Timiș primesc 1,2 milioane euro de la Consiliul Județean

Programul de minimis prin care Consiliul Județean (CJ) Timiș finanțează dotarea cu echipamente medicale a spitalelor din județ va continua și în intervalul 2021-2023. Consiliul Județean a aprobat în cadrul ședinței ordinare de miercuri prelungirea acestuia pentru următorii trei ani.

Unitățile sanitare care vor putea accesa finanțarea sunt spitalele municipale din Timișoara și Lugoj, cât și cele orășenești din Sânnicolau Mare, Jimbolia, Deta și Făget.

Valoarea maximă totală a ajutorului de minimis este de șase milioane de lei, respectiv 1,2 milioane de euro, în condițiile în care finanțarea acordată fiecărui spital public local nu poate depăși din punct de vedere legal valoarea de 200.000 euro pe trei ani consecutivi.

„Decizia de astăzi arată determinarea noastră de a consolida prezența Consiliului Județean în comunitate, de a deveni un vector de creștere a calității vieții în rândul timișenilor. Totul se face în baza unui ghid transparent. Unitățile sanitare vor depune proiecte prin care detaliază ce echipamente doresc să achiziționeze. Desigur, spitalele vor putea veni și ele cu o contribuție financiară, în cazul în care costul aparaturii depășește suma acordată de Consiliu”, a declarat președintele CJ Timiș, Alin Nica.

Știrile Transilvaniei
ȘTIRILE TRANSILVANIEI este o platformă media care și-a propus să aducă în atenția întregii Românii evenimentele de interes din Transilvania, întrucât considerăm că această parte de țară este un model de bună conviețuire, de bună guvernanță, dar și de bune practici economice.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE