Spitalul Botoșani angajează avocați privați pentru a lupta cu familia Alexandrei Ivanov, după ce tânăra de 25 de ani a murit pe 18 august a.c. în Maternitatea Botoșani.
Citat ca parte responsabilă civilmente în dosarul penal ce vizează cele întâmplate în Maternitatea Botoșani, Spitalul Județean de Urgență „Mavromati” a cerut Consiliului Județean (CJ) dreptul de a angaja o casă de avocatură care să-i reprezinte atât în timpul cercetărilor, cât și pe durata eventualului proces.
Asta după ce rudele Alexandrei Ivanov s-au constituit părți civile în dosarul penal și au solicitat daune de peste 7 milioane de euro.
De ce vrea spitalul casă de avocatură
Solicitarea a fost înaintată către CJ după ce Spitalul Județean a fost notificat la rândul lui, pe 18 septembrie a.c., printr-o adresă primită de la Inspectoratul de Poliție Județean Botoșani – Serviciul de Investigații Criminale, că a fost dispusă introducerea în cauza a unității sanitare ca parte responsabilă civilmente în cauza penală.
Citește și Italia devine o destinație tot mai scumpă, din cauza taxelor noi – corespondență de la Roma
Având în vedere că activitatea Biroului juridic din cadrul spitalului se desfășoară doar cu un singur salariat (n.r. – schema cuprinde trei posturi, dar un post este vacant, iar celălalt angajat este în concediu medical după ce a suferit un preinfarct), iar acesta este prins în toate celelalte proceduri juridice și reprezintă interesele unității în alte peste 200 dosare în diferite stadii procesuale, s-a solicitat permisiunea angajării unei case de avocatură.
În plus, inclusiv dispozițiile din codului de procedură penală impun ca reprezentarea părților din procesul penal să se facă prin avocat, nu jurist. Totodată, există riscul ca, în urma acestui proces, spitalul să fie obligat la plata unor despăgubiri substanțiale, care să afecteze grav buna desfășurare a activității unității sanitare.
Spitalul Botoșani angajează avocați privați pentru a lupta cu familia Alexandrei Ivanov. Vot „pentru2” în şedinţa de CJ
Solicitarea înaintată de Spitalul Județean de Urgență „Mavromati” a fost supusă la vot astăzi, în cadrul plenului Consiliului Județean, întrunit în ședință ordinară pe luna septembrie.
Chiar dacă angajarea unei case de avocatură presupune asigurarea unor sume suplimentare față de bugetul inițial stabilit pentru spital, aleșii județeni prezenți la ședință au votat în unanimitate „pentru”.
Așa se face că cei din conducerea unității sanitare vor avea posibilitatea să apeleze la serviciile unei firme de profil cu care să încheie un contract pentru asigurarea serviciilor juridice de consultanță, asistență și/sau reprezentare. Prin urmare, suma necesară pentru plata acestor servicii va fi achitată tot din bani publici.
Mai multe, în Monitorul de Botoșani.
Urmăriți PressHUB și pe Google News!