sâmbătă, 22 ianuarie 2022
AcasăNewsletterSpitalul de Boli Infecțioase din Iași se luptă de aproape 24 de...

Spitalul de Boli Infecțioase din Iași se luptă de aproape 24 de ore cu o avarie la sistemul de încălzire

O avarie la instalația de încălzire a Spitalului de Boli Infecțioase din Iași a lăsat mai multe etaje fără căldură în cursul zilei de ieri. Medicii s-au mobilizat, au asigurat păstrarea unei temperaturi constante în saloane și compania Veolia, care asigură încălzirea centralizată în Iași, a început lucrări care au durat toată noaptea.

Avaria a fost însă de așa natură încât, deși s-a lucrat toată noaptea la instalație, la ora 06.00 spitalul a contractat suplimentar o firmă privată pentru a rezolva mai rapid situația.

Sursă foto: Spitalul de Boli Infecțioase Iași

„În cursul după-amiezii de ieri a apărut o avarie la instalația de încălzire a spitalului – s-a fisurat o țeavă de alimentare cu agent termic – determinând sistarea căldurii la nivelul etajelor pavilioanelor. A fost solicitată imediat echipa de intervenție aparținând Veolia, care n-a reușit să remedieze avaria, astfel încât, în dimineața aceasta, am contractat o firmă specializată în instalații de încălzire pentru a remedia avaria în cel mai scurt timp”, a declarat dr. Florin Roșu, managerul unității medicale.

Acesta a explicat că firma contractată a dat asigurări că lucrarea va fi finalizată în cursul zilei de astăzi și susține că niciun pacient nu a avut de suferit, nefiind necesar să fie mutați în alte saloane.

„Nu au «stat în frig», temperaturile fiind de confort termic. Au fost doar unele sectoare afectate, iar pentru acele sectoare s-au găsit măsuri alternative. Nu a fost nevoie de mutarea pacienților, nu a fost o situație care să determine mobilizare de personal și de pacienți”, a completat medicul.

În momentul de față la unitatea medicală din Iași sunt internați doar pacienți care au fost depistați pozitiv la infecția cu COVID-19, fiind cazuri medii și severe.

De la începutul pandemiei în Iași au fost confirmate peste 36.500 de cazuri de infecție cu COVID-19, 189 dintre ele în ultimele 24 de ore, și 644 de decese, patru în ultima zi a raportării. În același timp, până în prezent au fost efectuate 117.349 de vaccinări. Din acest număr total de persoane vaccinate, 75.321 au fost vaccinate cu doza I și 42.028 au primit și rapelul.

Mădălina Olariu
Mădălina Olariu este reporter responsabil de domeniul „Sănătate” la Ziarul de Iași, care acoperă activitatea spitalelor din Iași, cât și a instituțiilor locale cu implicații în aceste domenii.A făcut parte timp de opt ani din redacția revistei Opinia Studențească, unde a fost reporter, șef de departament și secretar general de redacție, fiind responsabilă de identificarea de noi subiecte, redactarea și editarea știrilor, reportajelor, interviurilor sau ale altor cronici, precum și de coordonarea activităților reporterilor redacției.Totodată, este licențiată în jurnalism și științe ale comunicării la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, având și un master în tehnici de producție editorială în presa scrisă, audiovizual și multimedia.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE