Spitalul de Boli Infecţioase şi Psihiatrie din Baia Mare trece printr-un proces de modernizare

Data:

spot_img

Spitalul de Boli Infecţioase şi Psihiatrie din Baia Mare trece printr-un proces de modernizare. Investiția a fost evaluată la 3,5 milioane de euro, anunță președintele Consiliului Județean Maramureș, conform Agerpres.

„Sunt mândru că voi lăsa în urma mea la Consiliul Judeţean Maramureş atât de multe investiţii pe care le vor inaugura alţii. Asta subliniază cât de mult am muncit împreună cu colegii mei în acest mandat. Pentru mine asta este cel mai important: am reuşit să generez dezvoltare pentru maramureşeni! O astfel de investiţie este în şantier la Spitalul de Boli Infecţioase şi Psihiatrie Baia Mare. Avansăm repede cu lucrările pentru ambulatoriul integrat pe care îl construim din fonduri europene, investiţia fiind de 3,5 milioane de euro”, a declarat Ionel Bogdan.

Preşedintele CJ a subliniat investiţiile în domeniul sănătăţii publice sunt o prioritate pentru administraţie.

„Să oferim maramureşenilor acces la servicii medicale de calitate, condiţii moderne, dotări de ultimă generaţie şi specializări medicale noi a fost, este şi rămâne o prioritate pentru mine. Alături de doamna Ludovica Rusu, managerul unităţii, am fost pe şantier şi mă bucur să văd că lucrările sunt avansate la cele patru corpuri pe care le construim. Cele două principale vor deservi ambulatoriul propriu zis, respectiv două secundare, care vor face legătura cu clădirea spitalului. La corpurile principale sunt deja finalizate fundaţiile, s-a turnat şi puţul pentru lift, în plus se intervine pentru relocarea staţiei de oxigen pentru ca lucrările să se poată desfăşura fără întreruperi. În acest spital am investit 2 milioane de euro în 2021 şi 2022 pentru noua secţie de Terapie Intensivă”, a spus Ionel Bogdan.

Citește și: Trei interlopi ieșeni au atacat mai multe bancomate din Slovenia | Ziarul de Iași

Echipamente noi din fonduri PNRR

Pentru aceiaşi unitate medicală, singura de acest gen din judeţul Maramureş, CJ a mai obţinut prin PNRR peste 600.000 de euro.

„Recent am obţinut fonduri în valoare de 693.000 de euro din PNRR prin care dotăm unitatea cu echipamente care vor reduce riscul infecţiilor nosocomiale şi vor oferi un mediu mai sigur pentru pacienţi şi personalul medical. Avem investiţiile majore la Spitalul Judeţean de Urgenţă, câteva proiecte finalizate deja, altele în lucru şi şantiere la multe obiective importante pentru maramureşeni. Un portofoliu de proiecte de 120 de milioane de euro doar pentru sănătate (…) Împreună cu colegii mei din Consiliul Judeţean Maramureş am muncit în aceşti patru ani cu acceleraţia la maximum şi rezultatele vor tot continua să apară pe măsură ce finalizăm lucrările”, a mai adăugat Ionel Bogdan.

Citește și: Un om de afaceri cu firma în insolvență promite amenajarea unui parc fotovoltaic | Reporter de Iași

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Facebook / Spitalul de Boli Infecțioase și Psihiatrie Baia Mare)

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Un bărbat din Botoșani a sunat de peste 5.000 de ori la 112 | Monitorul de Botoșani

Un raport al Serviciului de Telecomunicații Speciale (STS) arată...

Alegeri prezidențiale. Cine sunt preferaţii caselor de pariuri | Reporter24

Alegeri prezidențiale. Casele de pariuri îi dau drept favoriţi...

Inundații în Galați. Două baraje piscicole au cedat din cauza ploilor abundente | Viața Liberă

Inundații în Galați. Potrivit Agenției Naționale Apele Române, barajul...

Jumătate din județul Galați este sub ape. Nu se circulă pe mai multe drumuri | Viața Liberă

Jumătate din județul Galați este sub ape. Este prăpăd...