miercuri, 18 mai 2022
AcasăNewsletterSpitalul de la Letcani: un cartof fierbinte la temperaturi sub zero grade

Spitalul de la Letcani: un cartof fierbinte la temperaturi sub zero grade

Actualul şef la Consilului Judeţean trage în continuare cu toate armele în achiziţia făcută de fostul şef al CJ. Au fost invocate toate controalele realizate de Curtea de Conturi sau Ministerul Sănătăţii.

Astfel, spitalul modular va rămâne închis. De fapt, numărul paturilor libere din spitalele din municipiu a crescut, aşa că nu mai este nevoie de spitalul de la Leţcani. Pe de altă parte, Costel Alexe susţine că, de la deschidere şi până acum, spitalul a mai costat CJ încă 6,8 milioane lei.

Spitalul mobil de la Leţcani a fost subiectul primei conferinţe de presă organizate de conducerea Consiliului Judeţean de la alegerile parlamentare. „Suntem în situaţia în care nu ne mai putem permite să mergem înainte cu improvizaţii”, a spus preşedintele Costel Alexe. El a enumerat mai multe lipsuri, cuprinse într-un raport al Corpului de Control al ministrului Sănătăţii: nu există manualele de utilizare şi de service pentru echipamentele de acolo, nu sunt certificatele de garanţie pentru toate aparatele, iar multe din aceste echipamente au date de fabricaţie 2012-2014 şi „nimeni nu ştie unde au fost depozitate şi dacă sunt într-adevăr funcţionale la parametrii optimi”, a afirmat şeful CJ.

Pe lângă temperaturile scăzute puse pe seama sistemului de climatizare, aceste deficienţe fac imposibilă redeschiderea spitalului până la remedierea lor de către proprietarul complexului medical, Asociaţia Euronest, a adăugat Costel Alexe, care a precizat că „sunt 31 de măsuri care cad în sarcina Spitalului de Boli Infecţioase şi a Euronest”. Ulterior, Direcţia de Sănătate Publică va emite „autorizaţie legală de funcţionare a unităţii”.

Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE