Spitalul mobil de la Lețcani, o investiție de 11 milioane de euro mâncată de rugină | Ziarul de Iași

Data:

spot_img

Spitalul mobil de la Lețcani va împlini în luna octombrie 4 ani de la primirea primilor pacienți cu Covid. Dacă, atunci, complexul medical modular era plin de lume – personal medical și bolnavi – astăzi locul este pustiu.

Suntem în 2019. Parcul Agroindustrial Transagropolis tocmai a găzduit, ca în fiecare lună septembrie, Târgul pentru fermieri Agralim. De fapt, a fost a treia și ultima ediție a acestui festival de produse, utilaje și servicii ale sau destinate micilor și marilor producători din agricultură.

Din 2020, parcul are o cu totul altă destinație. Singurul parc construit și administrat de Consiliul Județean până astăzi are curtea ocupată cu cele 100 de containere ale Spitalului mobil/ modular. O singură firmă (Țac Țac SRL) mai folosește constant frigiderele încăpătoare ale parcului, care inițial erau destinate tocmai micilor producători agricoli.

Citește și: Interviu cu un analist Expert Forum. De ce sunt tinerii vulnerabili la dezinformarea rusească şi cum ar trebui reglementat TikTok

De la drumul național/ european, parcul de containere se vede altfel: nu mai e perfect alb, ca atunci când au fost aduse din Turcia. Oricine poate să remarce rugina care se instalează încet pe panouri. Spitalul este bine păstrat, în conservare – sună expresia oficială, dar de fapt îmbătrânește. Modulele și cea mai mare parte a instalațiilor și echipamentelor au ieșit din perioada de garanție.

De altfel, cele mai multe containere sunt deschise o dată pe an, se face inventarul interiorului și ușile se sigilează la loc. Ultima inspecție de acest fel a fost în aprilie.

Totuși, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Județean, care s-a trezit în toamna lui 2021 cu tot acest complex de 250 de paturi pe cap, îi asigură de atunci integritatea și funcționalitatea (exclusiv medicală), în așa fel încât spitalul să poată fi repus imediat în funcțiune, în cazuri excepționale.

Continuarea, în Ziaruldeiasi.ro

Citește și: O campanie prezidențială aspră într-o Americă divizată: Trump și Harris sunt cap la cap

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Ziaruldeiasi.ro)

spot_imgspot_img
Ziarul de Iași
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Amintirea unui război: Gheorghe Șanta, discurs emoționant la Oarba de Mureș | Săptămâna Online

Amintirea unui război: Gheorghe Șanta, discurs emoționant la Oarba...

Finanțarea metroului din Cluj, asigurată până în 2031 | Monitorul de Cluj

Finanțarea metroului din Cluj, asigurată până în 2031. Metroul...

Bistrițeanca Loredana Salanță a câștigat Miss Universe România 2024 | Săptămâna Online

Bistrițeanca Loredana Salanță a câștigat Miss Universe România 2024....