Primăria anunță, luni, că se deschide Spitalul Modular de la Constanța, gândit ca un nucleu al Spitalului Clinic de Boli Infecţioase Constanţa şi care asigură completarea serviciilor medicale pentru această unitate, se arată în comunicatul transmis. Inaugurarea are loc la 2 ani și jumătate de la incendiul în care 7 femei au murit la Terapie Intensivă.
Spitalul de Boli Infecțioase se află în subordinea Primăriei Constanța. Valoarea totală a spitalului modular este de 10 milioane de euro, susține primăria condusă de Vergil Chițac (PNL).
Corpul modular are 52 de paturi, dintre care 10 sunt la Anestezie Terapie Intensivă (AŢI) şi este dotat cu aparatură medicală şi echipamente de ultimă generaţie, cu farmacie şi laborator.
Spitalul modular dispune, de asemenea, de un sistem de rezonanţă magnetică (RMN) şi un computer tomograf, serviciile de imagistică fiind o premieră pentru Spitalul Clinic de Boli Infecţioase, mai transmite primăria.
Se deschide Spitalul Modular de la Constanța „Poate fi uşor transformat în spital de campanie”
”Beneficiul maxim al acestui tip de construcţie este viteza de execuţie, mobilitatea şi versatilitatea. De exemplu, poate fi uşor transformat în spital de campanie şi îndeplineşte toate cerinţele pentru gestionarea şi tratarea unor boli infecţioase cu risc mare de răspândire”, se arată în comunicatul Primăriei Constanța.
Reamintim că la 1 octombrie 2021 un incendiu puternic a avut loc la secția ATI a Spitalului de Boli Infecțioase din Constanța. Au fost activate planurile roșu și alb, iar peste 100 de pacienți au fost evacuați și transferați la celelalte spitale din municipiu. Procurorul care a deschis anchetă penală a anunțat că 5 persoane au murit chiar în Spitalul de Boli Infecțioase și alte două după ce au fost transferate la alte spitale.
Continuarea în Info Sud-Est!
Urmăriți PressHUB și pe Google News!
(Sursă foto: Primăria Constanța)
Buna ziua.Da s-a inaugurat cu tam-tam și televiziuni,totul nou și frumos.dar mergeți ai întrebați pacienții care au fost mutați din corpul vechi de condițiile din corpul modular…apa calda NU,. căldură NU, asistente abia vezi una din greșeală..este un frig acolo în care nu poți ține copii mici sub tratament.ori nu se vrea consum de energie,ori se vrea sa se îmbolnăvească lumea.mai rău,ori sunt incompetenți si nu știu cum să opereze sistemul de climatizare și purificare a aerului..este sub orice critica ,nu se.poate sa stai îmbrăcat mai rău ca afară.chiar va rog sa va interesați.este inadmisibil, dar politicul și-a făcut treaba