Sprijină jurnalismul independent – Persoane fizice

Sprijină jurnalismul independent!

Cum poți face asta în calitate de persoană fizică

 

Sprijini munca jurnaliștilor independenți din rețeaua PressHub și din toată România pentru a primi și în continuare informație verificată, relevantă pentru tine, cu imagini de calitate de acolo de unde se întâmplă lucrurile. Pe scurt, presă creată de profesioniști, pe care noi, Freedom House România, îi perfecționăm continuu cu traininguri și seminarii special gândite pentru ei.

Anul acesta, Guvernul a scurtat perioada în care poți direcționa 2% din impozitul tău pe venit pentru o organizație nonguvernamentală. Acestă sumă este parte din impozitul pe care tu îl plătești către stat; nu este o sumă suplimentară. Tot ce trebuie să faci este să descarci și să completezi un document pe care îl transmiți apoi către Administrația Financiară de care aparții.

Termenul limită pentru a depune Formularul 230 este 15 martie 2019.

Atenție! Formularul dinamic furnizat de ANAF și completat cu datele noastre nu poate fi vizualizat corect dacă îl deschizi direct din browserul tău (Chrome, Firefox etc.), însă funcţionează după ce îl descarci în computerul tău și îl deschizi din folderul în care s-a descărcat.

Cum contribui?

1. Completezi Formularul 230.

Nu trebuie să îți faci probleme dacă nu cunoști suma corespunzătoare celor 2% din impozitul pe venit. Ea va fi calculată de Fisc, deci poți lăsa căsuța necompletată.

Datele Freedom House România (deja completate în documentul pe care l-ai descărcat) sunt:
• Numele organizației: Fundația Freedom House România
• Codul de Identificare Fiscală (codul fiscal) CIF: 11628435
• Contul în format IBAN – RO39BACX0000004520546002, Banca Unicredit Țiriac, sucursala Nicolae Titulescu

2. După ce ai completat Formularul 230, îl poți depune personal sau îl poți trimite prin poștă, prin scrisoare recomandată cu confirmare de primire, potrivit legii, la Administrația Financiară de care aparții. Administrația financiară de care aparține domiciliul tău este identificabilă AICI.

Dacă ai deja un cont creat pe Spațiul Virtual Privat ANAF, poți completa formularul online, în mai puțin de trei minute.

O altă variantă: poți trimite până la 1 martie formularul la sediul Freedom House România, în București, Bdul Regina Elisabeta nr. 71, et. 3, ap. 8A, sector 5, şi ne ocupăm noi de depunerea lui.

Pentru alte detalii și informații privind Formularul 230, nu ezita să ne contactezi la numărul de telefon +4 0731 909 907.

 

Vezi cum poți contribui și ca persoană juridică