SRI combate terorismul din școli prin seminarii organizate de o firmă care realizează softuri

Data:

spot_img

Serviciul Român de Informații (SRI) a acordat un contract care are ca obiect servicii de organizare seminarii pentru combaterea terorismului unei firme care realizează softuri și care deține un hotel în Eforie Sud.

Acordul cadru are o durată de 24 de luni și include servicii pentru asigurarea mesei, organizarea pauzelor de cafea, închirierea sălilor pentru evenimente, servicii de cazare şi asigurarea materialelor de formare pentru participanţi. Valoarea estimată este între 600.000 şi 1.788.055 de lei.

Contractul a fost câștigat de societatea SOFT 92 SRL din Constanța. Firma are ca obiect de activitate „realizarea de soft la comandă”.

Societatea este deținută de Vasile și Roxana Ghemuș, iar până în octombrie 2023 o regăseam ca acționar și pe Elisabeta Ghemuș.

Despre Soft 92, presa locală a relatat că deține un hotel în Eforie Nord și că a solicitat o autorizație de extindere a acestuia.

Citește și: Tranzacții „Nordis”, derulate prin notariatul politicianului Bușoi

Ce este Previsio

Locul principal de executare este Bucureşti şi alte 32 de județe. Proiectul este finanțat prin Programul Național 2021-2027 Securitate Internă, OS3 – Sprijinirea consolidării capacităților statelor membre în ceea ce privește prevenirea și combaterea criminalității, a terorismului și a radicalizării, precum și gestionarea incidentelor, a riscurilor și a crizelor legate de Securitate.

Obiectivul general al proiectului Previsio vizează dobândirea de către cadrele didactice din sistemul preuniversitar și cadrele Ministerului Afacerilor Interne a competențelor necesare pentru identificarea, gestionarea și prevenirea radicalizării și extremismului violent în rândul tinerilor și facilitarea accesului la formarea continuă în acest domeniu.

Rezultatele propuse sunt o platformă e-learning operaționalizată, un site pentru promovarea culturii de securitate operaționalizat, un program de formare acreditat, 1.500 persoane formate și 50 de sesiuni de formare derulate.

Cine plătește

Finanțarea nerambursabilă este asigurată din Programul Național Securitate Internă, în baza contractului de finanțare IS32A_001/11.06.2024, încheiat cu Autoritatea de Management Afaceri Interne, Direcția Fonduri Externe Nerambursabile din Ministerul Afacerilor Interne.

Valoarea totală a proiectului este de 4.973.146,00 lei cu TVA, din care 4.475.831,40 lei finanțare europeană nerambursabilă și 497.314,60 lei cofinanțare națională proprie.

Perioada de implementare este de 24 de luni de la data semnării contractului de finanțare, din iunie 2024 până în iunie 2026.

Citește și: Ilie Bolojan a fost desemnat președinte interimar al României din 12 februarie

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Foto: Inquam Photos / Octav Ganea)

spot_imgspot_img
Virgil Burlă
Virgil Burlă
Virgil Burlă este jurnalist din 2000. A început la Iași, apoi a continuat la București, unde s-a specializat ca reporter pe domeniul justiției. Mai colaborează cu Europa Liberă România.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related