joi, 23 septembrie 2021
AcasăNewsletterStanomir: "Nimic nu e ceea ce pare în politica românească, moştenirea lui...

Stanomir: “Nimic nu e ceea ce pare în politica românească, moştenirea lui Dragnea merge mai departe “

Nimic nu este ceea ce pare în politica românească, iar moştenirea fostului şef PSD Liviu Dragnea durează, dincolo de soarta penală a celui care i-a fost arhitect.

Şi aceasta pentru că Liviu Dragnea nu a fost niciodată o voce izolată, ci a exprimat, brutal şi apăsat, opiniile atâtora dintre colegii şi contemporanii săi, a afirmat politologul Ioan Stanomir, într-un articol publicat în Contributors intitulat „Legile justiţiei: moştenirea domnului Dragnea”.

„Privilegiile apărate de domnul Dragnea nu au fost doar parte din viziunea sa. Ele au fost şi vor rămâne temelia pe care se ridică concepţia despre stat şi despre constituţie a celor care, dincolo de partide şi de instituţii, socotesc că egalitatea în faţa legii este un atentat la siguranţa propriilor lor poziţii. Pentru aceşti complici ai domnului Dragnea, ideea însăşi de cetăţenie are un caracter subversiv, de vreme ce introduce în discuţie conceptul de răspundere.

Ori imunitatea rezervată celor puternici trebuie să fie regula de la care nici o abatere să nu poată fi permisă. În această cheie a continuităţii moştenirii lui Liviu Dragnea se cere citit şi votul din Comisia Juridică a Camerei Deputaţilor. Desfiinţarea Secţiei Speciale nu înseamnă abolirea politicii intimidărilor şi privilegiilor, ci doar renunţarea la un organism ce devenise impopular: ceea ce se conservă este mecanismul destinat să protejeze clientela din magistratură a acelei grupări care a fost aliata activă a domnului Dragnea”, a scris Ioan Stanomir.

The Epoch Times - Româniahttps://epochtimes-romania.com
"O nouă perspectivă asupra lumii noastre în schimbare"
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE