Stare de alertă în județul Galați, risc ridicat de inundații | Viața Liberă

Data:

spot_img

Stare de alertă în județul Galați. Zonele cu risc mare de inundaţii în aceste zile, când sunt prognozate precipitaţii abundente în toată ţara, sunt judeţele Galaţi şi Vaslui, deoarece pot fi afectate din nou, chiar dacă ordinea producerii fenomenelor este de la vestul ţării către est, iar orice modificare a evoluţiei hidrometeorologice trebuie comunicată rapid, pentru a putea aloca imediat resursele acolo unde trebuie intervenit imediat, a afirmat, sâmbătă, ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Mircea Fechet.

Potrivit unui comunicat al ministerului de resort, Mircea Fechet a convocat, sâmbătă, Comitetul Ministerial pentru Situaţii de Urgenţă (CMSU), constituit la nivelul MMAP. Şedinţa extraordinară a CMSU a fost organizată ca urmare a avertizărilor meteorologice de Cod galben şi Cod portocaliu transmise de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM), dar şi a avertizărilor hidrologice realizate de Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA).

„Trebuie acţionat chiar de acum, preventiv”

„Este important ca toate instituţiile din subordinea MMAP să fie în alertă şi să acordăm toată atenţia evoluţiei situaţiei hidrometeorologice, în special pe bazinele hidrografice afectate deja de ultimele inundaţii, şi aici mă refer în special la zonele Galaţi şi Vaslui.

Tot personalul nostru trebuie să fie disponibil să intervină, să existe oameni în teren care să transmită informaţiile imediat. Trebuie să fim foarte atenţi în aceste ore şi zile care urmează, pentru a putea diminua efectul acestor viituri care vin şi vreau să subliniez că nu există niciun dubiu că vor veni!

Citește și: BEC: O persoană care este propusă pe lista unui partid, indiferent că deține sau nu calitatea de membru, nu este candidat independent

De asemenea, reamintesc autorităţilor că există Planuri Locale şi Planuri Judeţene în care sunt trecute zonele critice la inundaţii şi trebuie acţionat chiar de acum, preventiv. Zonele cu risc mare, în această perioadă, sunt Galaţi şi Vaslui, deoarece pot fi afectate din nou, chiar dacă ordinea producerii fenomenelor este de la vestul ţării către est. Orice modificare a evoluţiei hidrometeorologice trebuie comunicată rapid pentru a putea aloca imediat resursele acolo unde trebuie intervenit imediat”, a transmis Fechet, citat în comunicat.

Continuarea în Viața Liberă

Citește și: Interviu cu un analist Expert Forum. De ce sunt tinerii vulnerabili la dezinformarea rusească şi cum ar trebui reglementat TikTok

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(sursa foto: viata-libera.ro)

spot_imgspot_img
Viața liberă
Viața liberă
Viața liberă este un ziar cotidian independent din Galați, fondat în decembrie 1989, care a apărut pe piață neîntrerupt de atunci. Versiunea online a ziarului are în medie 400.000 de vizitatori unici pe lună, subiectele abordate în ambele medii fiind cele cu impact social major, atât local, cât şi naţional şi internaţional, inclusiv cele de interes pentru diaspora. Publicaţia susţine proiectele şi iniţiativele benefice comunităţii din care face parte de 32 de ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Investiție de 26,5 milioane euro la Oradea într-un pasaj subteran | Bihoreanul

Investiție de 26,5 milioane euro la Oradea. Lucrările de...

Șoseaua de centură a municipiului Botoșani, o nouă amânare | Monitorul de Botoșani

O nouă amânare în proiectul de construire a șoselei...