joi, iunie 24, 2021
AcasăContributoriSTARE DE NECESITATE: Ordonanța Militară 7, pe înțelesul tuturor

STARE DE NECESITATE: Ordonanța Militară 7, pe înțelesul tuturor

Tocmai s-a anunțat public conținutul O.M. 7 aprobată astăzi. Ea apare pentru a adapta măsurile de la noi la evoluția internațională.

Trebuie diminuat riscul îmbolnăvirii. Sunt oameni care nu respectă regulile: Legea este pentru toți și toți trebuie să o respectăm. Avem un cetățean arestat preventiv la Vaslui pentru că a încercat să fugă de agenții de poliție. În Ialomița, 60% din cei îmbolnăviți sunt din Țăndărei.

Se decide:

  1. Se instituie carantină pentru localitatea Țăndărei. Se va permite intrarea și ieșirea doar pentru transportul de marfă, aprovizionarea populației și pentru persoanele care nu locuiesc acolo și desfășoară activități economice sau în domeniile sanitar, energetic, administrație, protecția socială, activități judiciare, servicii de energie, agricultură, furnizorii de apă, comunicații.

    Personalul din MAI în colaborare cu MapN va supraveghea respectarea legii. Primăria va lua măsuri pentru protecția și asistența socială. Se interzice intrarea și ieșirea prin alte căi decât cele publice.
  2. Se suspendă toate zborurile comerciale cu avionul în și din Austria, Belgia, Elveția, SUA, UK, Irlanda, Olanda, Turcia și Iran de mâine de la ora 23.00.
  3. Se permite transportul lucrătorilor sezonieri cu zboruri charter. Nu au legătură cu domeniul sanitar și în zona asistenței sociale.
  4. Se prelungește suspendarea transportului internațional rutier spre Italia, Spania, Franța, Germania, Austria, Elveția, UK, Olanda, Turcia pe întreaga perioadă a stării de urgență. Pentru transportul de marfă cu capacitate autrizată mai mare de 2,4 tone se permite circulația pe baza unei declarații pe proprie răspundere. Nu se izolează la domiciliu, dar trebuie ca angajatorul să îi oferă toate materialele de protecție.
  5. Pentru fluidizarea traficului, conducătorii camioanelor de transport marfă străine care tranzitează teritoriul României nu mai completează declarațiile dacă utilizează coridoarele de tranzit care trebuie parcurse în maxim 48 ore. Șoferul va aplica un colant special.
  6. Ministerele cu rețea proprie și primăriile vor asigura spații hoteliere destinate repaosului personalului sanitar între ture.
  7. Gărzile forestiere și paznicii silvici vor participa în dispozitivele de control împreună cu polițiști și militari pentru paza și controlul pădurilor.
Cristi Danilet
Cristi Danileț este judecător. A fost membru in Consiliul Superior al Magistraturii între 2011 și 2017, ales din partea Judecătoriilor. Are un doctorat in proceduri penale obtinut in la Universitatea Babes Bolyai. Membru fondator al asociatiei Vedem Just-Voci pentru Educatie si Justitie si initiator al proiectului de educatie juridica EDUIURIS.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

CELE MAI CITITE