joi, 2 decembrie 2021
AcasăNewsletterStareţa Mănăstirii Sfintei Cruci din Oradea, 2 ani de închisoare cu suspendare

Stareţa Mănăstirii Sfintei Cruci din Oradea, 2 ani de închisoare cu suspendare

Pe 12 decembrie 2013, procurorii DIICOT anunţau trimiterea în judecată a unui caz care a stârnit mirarea întregului judeţ, căci printre inculpaţi se număra şi una dintre cele mai cunoscute călugăriţe din Bihor, Maica Mina, stareţa Mănăstirii Sfintei Cruci din Oradea.

Ea era inculpată pentru „păcate” lumeşti grave: participare la un grup infracţional organizat şi spălare de bani, după ce printr-un cont bancar al lăcaşului s-au spălat aproape 1 milion de lei proveniţi, din evaziune fiscală.

Deşi stareţa, pe numele laic Maria Bădilă, a negat tot timpul acuzaţiile, instanţa pământească n-a crezut-o pe cuvânt. După 7 ani şi 52 de şedinţe de judecată, Tribunalul Mureş a dispus condamnarea ei…

Despre caruselul evazionist, BIHOREANUL a mai scris în primăvara lui 2013, la scurt timp după ce echipaje de poliţişti, coordonaţi de un procuror al DIICOT Mureş, au descins simultan la Mănăstirea Sfintei Cruci şi la mai multe farmacii din 9 oraşe din ţară.

Bihoreanulhttps://www.ebihoreanul.ro/
Formatul editorial este generalist, conţinând de la ştiri şi opinii până la anchete, interviuri şi reportaje. Bihoreanul este lider local de audienţă, conform SNA şi SATI (BRAT), atât print, cât şi online, prin www.eBihoreanul.ro.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE