marți, 18 ianuarie 2022
AcasăNewsletterStaţiunile de schi din Franţa dau în judecată Guvernul după decizia de...

Staţiunile de schi din Franţa dau în judecată Guvernul după decizia de a nu permite funcționarea instalaţiilor de transport pe cablu în perioada sărbătorilor de iarnă

Staţiunile de schi din Franţa au decis să dea în judecată Guvernul pentru a putea menţine în funcţiune instalaţiile de transport pe cablu în perioada sărbătorilor de sfârşit de an, iar cel mai înalt tribunal administrativ din ţară a început miercuri audierile, transmite Bloomberg, citată de Agerpres.

Guvernul de la Paris a decis că staţiunile montane pot rămâne deschise în perioada sărbătorilor, dar instalaţiile de transport pe cablu trebuie să rămână închise, preşedintele Emmanuel Macron declarând că este în favoarea redeschiderii în luna ianuarie pentru a reduce riscul unui nou val de infecţii cu coronavirus. În schimb, staţiunile de schi şi regiunile montane au criticat măsura, apreciind că este una incorectă şi care ameninţă să le provoace diminuarea veniturilor cu mai multe miliarde de euro.

Domaines Skiables de France, organizaţia care a decis să conteste decizia Guvernului de a opri instalaţiile de transport pe cablu, riscă să se confrunte cu o luptă dificilă după ce marţi Consiliul de Stat din Franţa a respins o contestaţie la decizia de închidere la nivel naţional a barurilor şi restaurantelor.

G4Media.ro
Group4 Media Freedom & Democracy este o organizatie non-profit cu sediul in Bucuresti. Scopul Asociatiei este imbunatatirea si modernizarea sistemului democratic in Romania.Asociatia este fondata de jurnalisti cu o experienta de peste 20 de ani in mass media, specializati in politica externa si interna, economie si justitie precum si in presa de investigatie. Asociatia este deschisa catre toti cei care rezoneaza cu obiectivele si valorile organizatiei.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE